Matijević posle kupovine Slavije na luksuznoj lokaciji: Nisam kralj mesa i hotela, već kralj tuge!

- Normalno je da radnici neće iz državne firme u privatnu gde se radi i vlada disciplina - prokomentarisao je on

  • 5

Vlasnik industrije mesa "Matijević" Petar Matijević odlučio je da kupi beogradski hotel "Slavija luks" zato što očekuje da će dobro poslovati jer se nalazi na dobroj lokaciji u gradu. Ovom kupovinom postao je vlasnik petog hotela, pored hotela "Vojvodina" u Zrenjaninu, "Centar" i "Aleksandar" u Novom Sadu i Apartmanskog naselja Ribarsko ostrvo pored Dunava.

Za sebe kaže da nije "kralj mesa i hotela" kako ga mediji nazivaju, već "kralj tuge", jer posle kupovine neke društvene firme skoro uvek ima probleme s radnicima koji štrajkuju jer ne žele da im firma bude prodata privatnom vlasniku.

PROIZVOĐAČI MESA IZ SRBIJE I NEMAČKE ZAPOČINJU SARADNJU: ''Matijević'' i ''Tönnies'' našli zajednički interes

- Normalno je da radnici neće iz državne firme u privatnu gde se radi i vlada disciplina - prokomentarisao je Matijević, koji je ranije kupio Jugoeksportovu zgradu u centru Beogradu od 5.500 kvadrata koju renovira i biće pretvorena u hotel.

Hotel "Slaviju luks" kupila je firma Mat ril estejt u vlasništvu Matijevićevog sina Bojana za 6,5 miliona evra, ali uslovno dok sud ne utvrdi da li su osnovana potraživanja firme Fil Šar od oko dva miliona evra, zbog čega je sudski izvršitelj pokrenuo prodaju.

- Hotel Slavija luks je perspektivan jer raste broj turista u glavnom gradu, a ukinute su vize kineskim građanima, pa očekujemo sve više poseta stranaca - rekao je tim povodom Matijević.

Daljinac

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JJJJ

    18. januar 2018 | 15:34

    Sto i ja ne budem takav kralj tuge...

  • dragan

    19. januar 2018 | 08:29

    Radni ljudi u Srbiji hoće ,red,rad i disciplinu na poslu ali hoće i realnu nadoknadu u vidu zarade da bi živeli životom dostojnog čoveku , a ne da budu robovi.

  • Goran

    20. januar 2018 | 12:54

    Normalno da radnici neće iz državne u privatnu firmu jer u privatnoj firmi ne samo da vlada disciplina nego radnici nemaju nikakva prava a rade kao robovi za 200e.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA