Ustanite, Majdak, kad se obraćate sudu, uvek: Verovali ili ne - zbog sudija nije održan glavni pretres za najveću SMS prevaru u Srbiji!

U Srbiji, Austriji i drugim zemljama opljačkali više od 162.000 građana za više od 31 milion evra

  • 6

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je trebalo da se održi glavni pretres Zoranu Majdaku i ostalima uhapšenima u akciji "Graham" 2012. godine, koji se terete da su opljačkali brojne građane kroz lažne SMS nagradne igre.

KAO ŠTO JE TELEGRAF NAJAVIO: Uhapšeno 18 osoba u akciji "Graham"!

Pretres je, međutim, odložen zbog toga što, kako je obrazložio jedini prisutni sudija, kompletno veće sudija nije prisutno!

Pre nego što je sudija saopštio da se pretres odlaže, prozivani su svi prisutni. Tada je sudija izrekao neku vrstu opomene Zoranu Majdaku, jednom od optuženih.

- Ustanite, Majdak, kad se obraćate sudu. Uvek - rekao je sudija Majdaku pošto nije ustao kada je sudija pročitao njegovo ime da vidi da li je prisutan. Inače, glavni pretres nije odmah zakazan.

U okviru akcije "Graham", Služba zа borbu protiv orgаnizovаnog kriminаlа (SBPOK) u novembru 2012. godine uhapsila je kriminalnu grupu od najmanje 18 osoba zbog malverzacija SMS porukama i nagradnim igrama u organizaciji preduzeća "Fonlider". Oni se terete da su građane iz Srbije i Austrije prevarili za više od 31 miliona evra.

Kao organizatori te kriminalne grupe navedeni su vlasnik firme "Fonlider" Rade Jovičić, zamenik generalnog direktora "Fonlidera" Radivoje Pušonja i vlasnik TV Duge i TV Astre Dušan Morača.

Privedeni su i Dušan Morača, Sava Morača, Vlado Stefanović, Ivana Nikolić, Marko Gajić, Marko Šolajić, Sretenka Morača, Jožica Plevnik, Aleksandra Đerić, Jasna Krsmanović, Aleksandar Lazić, Zoran Majdak, Branko Kostić, Marko Aćimović, Čedomir Tasovac i Vladan Petrović.

Prema navodima krivične prijave Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, ovim osobama se stavlja na teret da su navodili gledaoce i slušaoce više radio i TV stanica "da pozivajući studio ili šaljući SMS poruke preko takozvanih kratkih brojeva učestvuju u simulovanim kvizovima i nagradnim igrama".

Foto: sxc.hu/mikha_el

Cene poziva i SMS poruka preko tih brojeva su bile znatno više od redovnih tarifa a svi pozivi gledalaca i slušalaca su držani na čekanju kako bi se uvećao broj impulsa odnosno troškovi osoba koja su se javljala.

Niko od zainteresovanih gledalaca i slušalaca, naime, nije uključivan u program, a obećane vredne robne i novčane nagrade su navodno dobijali članovi organizovane kriminalne grupe, koji su se po dogovoru sa organizatorima javljali i tako stvarali privid da se radi o regularnom takmičenju".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Građani su se, naime, javljali na kvizove, ali nisu bili uključivani u program TV "Duga" i TV "Astro" i radio-stanica "Narodni radio" i "Centar", već su čekali na liniji da bi potrošili što veći broj skupih telefonskih impulsa.

Uhapšeni Zoran Majdak (29), vlasnik piratskog Narodnog radija, koji je, kako se pisalo imao je nekoliko medija i firmi čija je osnovna delatnost bila organizovanje i emitovanje programa sa kvizovima.

On je uhapšen sa nekoliko saradnika, među kojima su Branko Kostić (35) i Marko Aćimović (26). Osim piratskog Narodnog radija, sumnja se da je njegova i MHC televizija, kojoj je RRA oduzela dozvolu, kao i MHC TV - Prva ženska televizija.

Daljinac

(Telegraf.rs / LJ.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VOTA

    16. novembar 2017 | 16:40

    Dok je ovaca bice I makaza.Oni nisu samo varali narod nego su se i sprdali cinjenicom da ljudska glipost I naiva nema granica. Slusao sam ide pesma polomicu case od kristala pozdravi je pizdravi I druge a niko da pogodi da Miroslav Ilic peva nekoliko sati niko da pogodi ime autora lupetaju glupisti te Cune Tozovac. Saban ceo dan se javljaju toboz niko da pogodi kako se zvala Titova supruga.Redjaju se zenska imena koja nikad niste culi I lud odmag kapira da je po sredi prevara otkud toliki milioni pa mi definitivno nismo normalan narod.

  • Kale

    16. novembar 2017 | 17:53

    И тако док не застари случај... Већ виђено!!! Докле више???!!! Завршите то до краја, побогу!!!!!

  • Donja Murtulica

    16. novembar 2017 | 21:06

    Da li je moguće da ćete dozvoliti da se lopine i bagre izvuku nekažnjeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA