Jelenu je muž usmrtio sat nakon što je tražila pomoć u Centru za socijalni rad: Radnice su joj rekle da se skloni od njega jer će je ubiti?!

Nakon izvršenog ubistva, Vladan je izvršio samoubistvo

  • 18

Jelena Grdanović (37) koju je muž Vladan (37) ubio sa više uboda nožem u predelu grudi, u petak u selu Lučica u blizini Požarevca, sat pred smrt tražila je pomoć u Centru za socijalni rad.

Izmasakrirao ženu satarom kod Požarevca, seo u automobil pa se zakucao u kamion i poginuo

- Radnice Centra rekle su joj da se skloni od njega jer će je ubiti i da će se sve rešiti za sat vremena, kad treba da bude održan sastanak koordinacione grupe. Naglasile su da će nasilniku biti sigurno određena mera udaljavanja iz kuće na 30 dana i zabrana prilaska. Međutim dok su oni razmatrali njihov slučaj, Vladan je ubio - kaže za Blic sagovornik upoznat sa slučajem.

Nakon izvršenog ubistva, Vladan je izvršio samoubistvo, kako se sumnja, tako što je namerno prešao u suprotnu traku u trenutku kad je nailazio kamion i tako izazvao direktan sudar u kome je na licu mesta poginuo.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević, Profimedia/Alamy

Za to vreme grupa za koordinaciju i sprečavanje nasilja u porodici razmatrala je njihov slučaj.

- Jelena je prijavila nasilje policiji u Požarevcu dva dana ranije, međutim policijski službenik Vladanu nije odredio neku od hitnih mera. Tek kasnije je policajac prijavio Centru za socijalni rad, a radnici Centra izašli su na teren 14. decembra da bi uradili procenu od rizika od nasilja, međutim, tek dan kasnije za njihov slučaj bio je zakazan sastanak koordinacione grupe - kaže sagovornik.

Prema izvoru koji je upoznat sa slučajem, motiv ubistva i samoubistva jeste upravo eventualno udaljavanje Vladana iz kuće u kojoj je živeo sa Jelenom i maloletnim sinom.

- Očigledno da ga je spoznaja da će morati da napusti kuću i sve što je gradio zato što ga je Jelena prijavila za nasilje navela da ubije nju, a zatim sebe - kaže sagovornik.

POLICAJAC SUSPENDOVAN

Protiv policajca koji nije izrekao hitnu meru nakon što je Jelena prijavila nasilje u porodici, pokrenut je disciplinski postupak i on je suspendovan dok se ne okonča postupak, navedeno je za Blic iz MUP-a.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac...

    18. decembar 2017 | 22:45

    Koordinacione grupe sastance dakle...

  • brana

    19. decembar 2017 | 00:53

    Kakva idiotarija!Manijak je resio da ubije a onda ce neka strucna gospodja iz centra za soc.rad da mu izda naredjenje da ne sme da dodje kuci 30 dana!!!? I manijak ce onda da pomisli u sebi kako mora da saceka 30 dana zbog opasne tetke iz centra???Nece gispodo nego ce ako treba i da izreseta oatrolu policije i digne u vazduh pola zgrade ako je resio da je ubije!To sto vi zovete zakon je mrtvo slovo na papiru!Njega jedino po prijavi mozete uhapsiti a nju u roku od 7 dana skloniti kao zasticenog svedoka i to nije sigurno da je nece naci u ovoj prciji od Srbije a ovo tipa no no,nemoj da ubijes svoju zenu jer ces biti kaznjen stvarno ne pije vodu valjda toliko vidite?

  • drmr

    19. decembar 2017 | 00:03

    kakav raspad sistema

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA