Dačić: Da žene i muškarci imaju istu platu za isti posao (FOTO)

- Kada na Islandu može da bude donet zakon o zabrani nejednakih plata muškaraca i žena, očekujem da Forum žena SPS može to da predloži i kod nas - rekao je Dačić

  • 19

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je večeras da se oduvek zalagao za izjednačavanje muškaraca i žena, odnosno za zakonsko rešenje kojim bi se ženama i muškarcima sa istom školskom spremom za isti posao garantovale iste plate.

Dačić otkrio sa kim će SPS na beogradske izbore!

- Kada na Islandu može da bude donet zakon o zabrani nejednakih plata muškaraca i žena, očekujem da posle mog višegodišnjeg zalaganja Forum žena SPS može to da predloži i kod nas - rekao je Dačić novinarima pre sednice Foruma žena SPS Beograda.

Foto: Tanjug/Tanja Valic

Kako je rekao, pojedina istraživanja pokazuju da takva diskriminacija postoji, dodajući da je to najveća diskriminacija.

- Ako se već zalažemo da nema diskriminacije, zašto se i o ovome ne priča... Zalagali smo se protiv diskriminacije kad su druge grupe bile u pitanju i ako smo mogli da razgovaramo i o LGBT populaciji i o nekim drugim, ne znam zašto se ne bavimo ovom temom, da žene i muškarci imaju jednaku platu - rekao je Dačić.

Foto: Tanjug/Tanja Valic

On je dodao da je pitanje zašto su žene i muškarci plaćeni različito za isti posao pitanje za celu Evropu, u kojoj, kaže, postoji velika razlika u platama, od deset do 25 odsto u nekim zemljama.

- Ovo je 21. vek, ne mogu da prihvatim da smatramo da se zakon o borbi protiv diskriminacije odnosi na nešto drugo, a ne i na ovo vitalno pitanje - rekao je Dačić.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip Djapic

    10. januar 2018 | 22:34

    Moja zena ima vecu platu od mene,a i cerke

  • Boky

    10. januar 2018 | 22:43

    Na zapadu, npr. u Americi, to nije tako. Bitna je produktivnost a ne pol. Posto zene po default-u imaju manju produktivnost zato imaju i manje plate.

  • Raspucin

    10. januar 2018 | 21:58

    Koji su to poslovi i u kojoj firmi gde su razlicite plate za isti posao na osnovu polne razlike ????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA