Ivica Dačić sa ministrom Italije Alfonom: Srbija ima našu podršku za evropske integracije (FOTO)

Danas pokrenute teme biće produbljene prilikom predstojećeg trilateralnog susreta

  • 0

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Rimu sa ministrom inostranih poslova i međunarodne saradnje Italije Anđelinom Alfanom koji je potvrdio kontinuitet podrške evropskim integracijama Srbije, ukazavši da je Strategija Evropske komisije o proširenju važan podsticaj u tom pravcu.

Dačić u Rimu na audenciji kod pape (FOTO)

Dačić, koji je se sa Alfanom sastao na marginama Međunarodne konferencije o odgovornosti država, institucija i pojedinaca u borbi protiv antisemitizma u regionu OEBS-a, odao je priznanje italijanskom kolegi za uspešnu organizaciju današnje konferencije, posebno imajući u vidu sve izraženiju tendenciju relativizacije i umanjivanja počinjenih zločina.

Ministri Dačić i Alfano saglasili su se da su bilateralni odnosi na veoma visokom nivou, da ih karakterišu intenzivan politički dijalog i strateško partnerstvo koje je moguće dalje razvijati, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Posebno su istakli opredeljenost za dalje unapređenje privredne saradnje, budući da je Italija jedan od naših vodećih trgovinskih i investicionih partnera.

Danas pokrenute teme biće produbljene prilikom predstojećeg trilateralnog susreta ministara spoljnih poslova Srbije, Italije i Albanije koji će se održati 27. februara u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Intervju koji je za Telegraf.rs dao Ivica Dačić pogledajte ispod:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA