≫ 

Dok je ceo svet gledao istorijski susret, televizija u Severnoj Koreji prikazivala je ovo (FOTO) (VIDEO)

Kim Džong Un postao je danas prvi severnokorejski vođa koji je zakoračio na tlo Južne Koreje prešavši vojnu liniju razdvajanja koja deli poluostrvo od kraja Korejskog rata 1953

  • 4

Lider Severne Koreje Kim Džong Un i južnokorejski predsednik Mun Džae-In imali su "ozbiljne, iskrene" razgovore tokom prve sesije samita u pograničnom selu Panmundžom. Ceo svet danas izveštava o njihovo istorijskom susretu, ali ovaj bitni trenutak nije prenosila državna televizija u severnokorejskom Pjongjangu.

Novinar Martin Vilijams je objavio snimak na kojem su prikazane razne televizije u svetu koje su prenele trenutak susreta Kim Džong Una i Mun Džae Ina i njihovo rukovanje, a u sredini je KCTV (Korean Central Television) na kojoj se ne vidi ništa.

(BLOG UŽIVO) Istorijsko pomirenje Severne i Južne Koreje: Kim i Mun se dogovorili da okončaju rat dug sedam decenija (FOTO) (VIDEO)

Severna i Južna Koreja dogovorile su prekid svih neprijateljskih delovanja "na zemlji, na moru i u vazduhu" koja mogu da uzrokuju vojne tenzije i sukobe nakon današnjeg samita lidera ovih zemalja u pograničnom selu Panmundžom.

Kim Džong Un i Mun Džae-in potpisali su danas deklaraciju kojom su dogovorili rad na "potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluostrva", prenosi Rojters.

Istorijsko pomirenje Severne i Južne Koreje Foto: Tanjug/AP

Kim Džong Un postao je danas prvi severnokorejski vođa koji je zakoračio na tlo Južne Koreje prešavši vojnu liniju razdvajanja koja deli poluostrvo od kraja Korejskog rata 1953.

Šta sve dešava na samitu dve Koreje možete da pratite ovde.

VIDEO: Unebesno! Obezbeđenje Kim Džong Una trči za njegovim automobilom

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA