≫ 

Nakon protesta neonacista u Kemnicu, gradonačelnica poručuje da je taj grad bezbedan za sve

Slike sa protesta u ponedeljak kada su neonacisti uzvikivali "stranci napolje" uznemirile su javnost u Nemačkoj ali i svetu

  • 0

Gradonačelnica Kemnica Barbara Ludvig poručila je danas stranim turistima, studentima i investitorima da je taj grad na istoku Nemačke bezbedan, uprkos nedavnim nasilnim protestima krajnje desnice.

Ludvig je rekla novinarima da "trenutno vlada velika nesigurnost i strah na različim stranama", a nakon nemira izazvanog ubistvom jednog Nemca tokom vikenda, za koje su osumnjičeni migranti, prenosi AP.

>>> Nastavljaju se protesti desničara u Kemnicu: Tvrde da su migranti ubili Nemca jer je branio jednu ženu

Protesti su usledili izbog ubistva jednog Nemca, za koje su osumnjičeni migranti - Foto: Tanjug/AP

Slike sa protesta u ponedeljak kada su neonacisti uzvikivali "stranci napolje" uznemirile su javnost u Nemačkoj ali i svetu i izazvale zabrinutost među poslovnim ljudima i mnogim stranim studentima na tamošnjem Tehnološkom univerzitetu.

- Jasno želimo da pokažemo narednih nedelja i meseci da strani studenti i strani investitori imaju svoje mesto u ovom gradu i da će ovde biti bezbedni - navela je gradonačelnica.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA