≫ 

Silovao devojčicu (7), pa je ubio: Njegove poslednje reči pred pogubljenje lede krv u žilama (FOTO) (VIDEO)

Bili Rej Irik je osuđen na smrt novembra 1986. godine zbog silovanja i ubistva sedmogodišnje Pole Dajer u njenoj kući u Noksvilu u Tenesiju

  • 1

Poslednje reči ubice Bilija Reja Irika, pre izvršenja smrtne kazne u zatvoru u Tenesiju ovog meseca bile su: "Samo želim da kažem da mi je zaista žao". Svedoci prvog takvog pogubljenja u gotovo deset godina kažu da je Irik najpre rekao da nema nikakvu poslednju poruku, ali se onda ipak predomislio.

Izvršena prva smrtna kazna na Tajlandu od 2009. godine: Pogubljen ubica tinejdžera (17)

Dejli mejl piše da su se roletne između sobe za pogubljenje i prostora u kom su bili svedoci podigle 9. avgusta ujutru, a samo minut kasnije, Irika su pitali želi li da kaže neke poslednje reči pre smrtonosne inekcije. Najpre je rekao "ne", a zatim se predomislio i ipak poslao poslednju poruku u kojoj je rekao da mu je zaista žao zbog svega.

Minut kasnije, zatvorio je oči, a čulo se glasno i teško disanje.

PRVA SMRTNA KAZNA U TENESIJU OD 2009. GODINE

U 7.34 se čulo kašljanje, prigušeni i duboki udisaji. Lekar je počeo da ga doziva: "Bili", pregledao je zatvorenika i zgrabio mu ramena, ali nije bilo nikakve reakcije. Dva minuta nakon toga, nisu se više čuli nikakvi zvuci, a Irikovo lice poprimilo je ljubičastu boju. Proglašen je mrtvim u 7.48 sati. Njegovo pogubljenje je prva smrtna kazna izvršena u državi Tenesi od 2009. godine.

On je osuđen na smrt novembra 1986. godine zbog silovanja i ubistva sedmogodišnje Pole Dajer u njenoj kući u Noksvilu, piše wate.com. Tokom jutra 15. aprila 1985. godine, Irik se svađao sa porodicom devojčice.

- Rekao je da će se osvetiti Keniju i Keti. Jer je bio ljut što oni imaju druge bebisitere, a taj posao je on obavljao ranije. Mislim da je bio ljubomoran - rekla je Polina baka, samo nekoliko sati posle ubistva unuke.

Bilija Reja Irika angažovali su da čuva Polu Dajer, njena dva brata i još dvoje dece. Irik, porodični prijatelj Keti i Kenija Džefersa, živeo je sa porodicom i bio bebisiter kada je trebalo. Ubrzo pošto su decu ostavili kod kuće sa Irikom, Polina majka Keti pozvala je muža sa posla, inače Polinog očuha, i zamolila ga da proveri kakva je situacija kod kuće, jer je osećala "neki nemir".

NE MOGU DA JE PROBUDIM

U međuvremenu je Irik pozvao Kenija Džefersa na posao: "Ne mogu da je probudim", rekao je tada.

Kada je Keni stigao kući, dete je zatekao na podu, a međunožje joj je bilo krvavo. Ubrzo je u bolnici proglašena mrtvom. Dokazi su kasnije pokazali da je silovana i udavljena. Narednih sati Irika nisu mogli da pronađu. Uhapšen je sutradan.

Tokom tri decenije, izvršenje smrtne kazne nad Irikom pomerano je nekoliko puta. Prvo je bilo zakazano za 7. decembar 2010. godine.

Tokom 2014. godine, smrtna kazna je odložena zbog tvrdnji da zbog mentalnog stanja ne može da bude pogubljen pa potom zakazana za 7. oktobar iste godine. Posle pomeranja 2015. godine, odluka je pala, pogubljenje je zakazano i sprovedeno 9. avgusta 2018. godine.

EKSTREMNO UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Ubistvo uzbekistanskog MMA borca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    5. septembar 2018 | 13:57

    30 i više godina jeo i pio na teret gradjana. Pogubljenje odmah sutra dan i gotovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA