≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi oblik prostitucije u Cirihu: Seks kabine gde prostitutke legalno rade (FOTO) (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gradske vlasti godišnje troše 800.000 dolara na održavanje kabina, a seksualne radnice plaćaju porez i imaju redovne zdravstvene provere

  • 6

Iako su postavljene pre pet godina, "javne kabine za seks" u Cirihu, u koje klijenti mogu ući automobilom kada požele usluge prostitutki, tek nedavno su dobile "pohvalu" od gradskih vlasti, koje ističu da njihovo postojanje predstavlja "veliki uspeh". 

Kabine, koje izgledaju kao garaže, nedavno su proslavile petu godišnjicu postojanja, a zahvalnost duguju građanima Ciriha koji su 2012. godine izglasali da grad potroši 2.000.000 dolara na njihovu izgradnju i opremanje.

>>> Prostitutke plaćaju paprene kazne za svoj zanat, a mušterije se izvlače: Koliko ih je zapravo osuđeno za godinu dana i koji je profil tih ljudi

Prostitucija je u Švajcarskoj legalna od 40-ih godina prošlog veka, a ove kabine otvorene su 2013. godine. Pre toga, većina seksualnih radnica svoje usluge pružala je na gradskoj obali, ali su mnoge morale da se izmeste odatle jer se lokalno stanovništvo stalno žalilo na saobraćajnu gužvu i buku.

Vlasti Ciriha ne zabranjuju prostituciju, već ulažu u bolju brigu o seksualnim radnicama Foto: Profimedia

Pravne službe na ovaj način pomažu u sprečavanju trgovine ljudima i nasilnim napadima na seksualne radnice, od kojih većina dolazi iz istočne Evrope.

Gradske vlasti godišnje troše 800.000 dolara na održavanje kabina, a seksualne radnice plaćaju porez i imaju redovne zdravstvene provere.

Tokom 2014. godine, u kabine su ubačeni "kreveti" za ljude koji žele da napuste svoja vozila.


Osim automobila, dozvoljen je ulaz i vozačima motocikala i biciklistima, ali ne i pešacima. Pešaci se za takve usluge upućuju u drugi deo grada.

Kada stigne klijent, jedna od 24 žene koje tu rade, dogovaraju se o ceni i potom odlaze u kabinu, koja nema video nadzor, ali sigurnosni alarm.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Nikolas

    30. avgust 2018 | 20:10

    PLACAJU POREZ,ZDRAVSTVENO I PENZIONO OSIGURANJE I IDE IM STAZ ZA PENZIJU!!

  • Zürich 043

    30. avgust 2018 | 16:20

    To ovde nije ništa novo,odavno funkcioniše i kažu da je dobro po njhovim pravilima,povećana bezbednost i sklonili ih sa mesta gde ne treba da budu.

  • Rocco

    30. avgust 2018 | 16:10

    A sta to kosta 2000000 dolara i odtzavsnje 800000 €?Izkovane daske!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA