OTKRIVAMO KAKO DA UŠTEDITE: Sedam načina do najjeftinije avio-karte

Ukoliko imate u planu da u narednom periodu avionom letite u inostranstvo, evo korisnih saveta kako da prođete sa minumumom troškova

  • 1

Verovali ili ne, u  avionu koji prima 150 putnika ponekad se dešava da postoji čak 50 različitih cenovnih kategorija! Zašto biste dozvolili da vas šišaju kao ovcu i naplate vam najskuplju kartu? Narednom prilikom kad budete želeli da avionom putujete u inostranstvo pomoću ovih sedam trikova sačuvaćete vreme, novac, ali i živce.

Rezervišite svoj let najmanje šest nedelja unapred

Putnici koji svoju kartu kupuju četrdesetak dana pre putovanja plaćaju u proseku za 6 odsto manje novca u odnosu na normalnu cenu karte. Prema nekim istraživanjima, najjeftinije prolaze oni koji kartu kupe tačno 42 dana pre poletanja. Naravno, avio-kompanije se uvek trude da imaju atraktivne ponude mesecima unapred, ali pravilo od 42 dana unapred retko će kad zakazati.

Za kartom tragajte izjutra

Većina avio-kompanija služi se malim trikom. Ponude za jeftine karte postavljaju se tokom prepodneva, koje se tokom dana vrlo brzo razgrabe, tako da u večernjim satima jedva da ostane ijedna povoljna kombinacija. Veruje se da je u pitanju psihološka manipulacija, jer smo uveče umorniji i manje sposobni da procenjujemo koliko je nešto jeftino ili skupo.

Kad je najbolje kupovati?

Utorak, u 15 časova! Pokazalo se da je u ovo vreme na većini portala najveća ponuda avio-karata na popust.

Putujte sredom!

Najveći broj zaposlenih ljudi bira da odlazak i dolazak sa putovanja usklade s početkom ili krajem radne nedelje, a najviše se putuje vikendom. Zato, ako niste vezani za vreme, najbolje je da letite sredom. Em ćete moći da nađete povoljnije karte, em ćete moći da birate mesto u avionu.

Birajte jutarnji let

Ako tokom dana ima više letova do željene destinacije, budite uvereni da ćete najbolje proći ako se odlučite za onaj koji kreće u ranu zoru, pa makar to značilo da ćete morati da ustanete u dva sata iza ponoći kako biste stigli na aerodrom.

Proveravajte cene karata na sajtovima samih avio-kompanija

Iako je veoma zgodno naručivati karte preko portala specijalizovanih za to da za vas traže najpovoljnije letove kod svih mogućih kompanija, znajte da low-cost kompanije često ne stavljaju svoje ponude na ove sajtove. Zato, uvek proverite sve ponude svih avio-kompanija. Mogli biste vrlo prijatno da se iznenadite.

Izgradite odnos

Koliko košta da letite od tačke A do tačke B zavisi i od toga ko pita. Ukoliko ste verni korisnik neke avio-kompanije ili portala za prodaju jeftinih avio-karata, to neće proći nenagrađeno. Sakupljajte “milje” i ostvarićete neverovatne popuste, a nakon dovoljnog broja letova ostvarićete pravo na nagradu da letite potpuno besplatno.

Srećan put!

(Telegraf.rs / Izvor: www.aerogaga.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nezadovoljština

    11. avgust 2013 | 18:41

    Kako da izvedem da kupim kartu ujutru u 15h?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA