≫ 

Drevni kineski trik: Promenite samo jednu stvar u domu i privucite sreću u život

Mir i dobar odmor su jako važni jer smo svakodnevno izloženi velikom stresu

  • 8

Ovaj kineski metod može da vam pomogne da vaš svakodnevni život dovedete u savršeni balans, a sve što trebate da uradite je da sredite vaš životni prostor.

Dekorateri savetuju: Samo jedna sitnica će povećati vrednost vašeg doma za nekoliko hiljada evra

Sve počinje u vašoj spavaćoj sobi koja je mesto odmora, relaksacije i oslobađanja od stresa pa kao takva mora da bude i najbolje uređena.

A post shared by hanas_home (@hanas_home) on

Za početak namestite vaš krevet po feng šuiju. Na uzglavlju morate da imate čvrstu podlogu koja će vam biti potpora dok spavate. Dušek treba da sadrži memorijsku penu kako biste uživali u potpunom komforu, a krevet mora da bude na određenoj visini od poda. Nemojte da spavate u krevetu koji ima fioku ispod dušeka, jer taj prostor treba da bude otvoren kako bi mogao redovno da se čisti.

A post shared by Wool Blankets🐑 Knot Pillows➰ (@baczewska_design) on

Krevet ne sme da bude pored vrata već na određenoj udaljenosti i nikako ispod prozora. Idealno mesto je odmah pored zida. Krevet uvek držite daleko od elektronskih uređaja, a u spavaćoj sobi nemojte držati TV.

A post shared by The Bold Hotel Bar & Grill (@theboldhotel) on

Negativnu energiju ćete izbeći tako što ćete držati ogledalo dalje od kreveta jer ne biste smeli da gledate svoj odraz u ogledalu dok ste u krevetu. Izbegavajte da vam direktno iznad kreveta bude luster, a držite dalje i akvarijume i fontane. Slike na kojoj je naslikana voda i ribe nisu za spavaću sobu. Sobu držite urednom i čistom, bez starih novina i prljave odeće koja je razbacana okolo, piše speakingtree.in.

A post shared by Holly B (@mrs_b.dreamhome) on

Za spavaću sobu birajte boje vatre za strast, zemljane boje za napredak, zdravlje i energiju, a pastelne boje za mir i relaksaciju. Nemojte gomilati nepotrebne stvari u spavaćoj sobi, izbegavajte slike sa prijateljima i porodicom, a žive i jarke boje daće vam energiju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA