Kivi je pravi spas od prehlade, a uz pomoć ovog trika oljuštićete ga u tren oka (VIDEO)

Većini je prioritet da ojačaju imunitet i da se uspešno sačuvaju od prehlade i gripa, a u tome je vitamin C najbolji saveznik

  • 2

Voće koje obiluje ovim vitaminom i koje vam i mi preporučujemo u svakodnevnoj ishrani je kivi koji je odličan u borbi protiv respiratornih infekcija, jača imunitet, štiti od prehlade, reguliše krvni pritisak i još mnogo toga.

Ovu voćku zovu "hleb pustinje". Ona je božji dar i lek za sve

Redovnim konzumiranjem smanjuje se količina triglicerida u krvi, zaceljuju rane, održava zdravlje zuba i desni, apsorpcija gvožđa i rad creva. Odličan je za negu lica i tela, štiti kožu od isušivanja i čini je baršunastom i nežnom.

Foto-ilustracija: Foter/Tawheed Manzoor

Iako je svež kivi jako zdrav, preporučuje se oprez kod količine jer može da izazove alergiju. Ovo voće možete uzimati svakoga dana, a savetuje se da uzimate dva-tri komada dnevno. Kako svi znamo da ljuštenje kivija može da bude prava gnjavaža, imamo za vas jedan odličan trik zahvaljujući kome ćete oljuštiti kivi za nekoliko sekundi.

Isecite kivi na pola i uz pomoć čaše za vodu izdubite jestivi deo. Prislonite kivi o ivicu čaše i jednim jednostavnim potezom oslobodite jestivi deo od kore. Lako i bez nereda uspećete da očistite kivi i odmah možete da ga jedete.

Daljinac

(M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA