Stručnjaci za govor tela otkrivaju zašto Megan Markl dira svoju kosu svaki put kada je sa princem Harijem

Naše nesvesne reakcije, tikovi i navike govore mnogo više o nama nešto mislimo

  • 0

Psiholozi su otkrili da dodirivanje kose poput onog koje često viđamo kod Megan Markl može da odaje vašu nesigurnost i izloženost stresu.

Megan Markl otkrila 5 trikova za lepotu koji su joj pomogli da osvoji pravog princa

Stručnjaci za neverbalnu komunikaciju otkrili su da ona to radi nesvesno kako bi se smirila.

-Neki ljudi dodiruju kosu, drugi čiste nokte ili trljaju ruke ne bi li se psihički i fizički smirili kada se osećaju nervozno Ili neugodno, objasnila je Blanka Kob stručnjak za govor tela.

Foto: AP/Tanjug

Mnoge od nas uvijaju kosu prstima ili je zabacujemo kada ne znamo kako bi trebale da se ponašamo ili šta da kažemo u nekoj situaciji. Ova navika je zapravo zamena za stiskanje medveda ili jastuka koje se viđa kod dece.

Ono što stručnjaci ističu kao važno je kontekst koji dovodi do toga da radimo to jer ukoliko neko dodiruje kosu u situacijama kada čita knjigu, surfuje po internetu ili priča na telefon onda to nije povezano sa stresom i radi se o čistoj navici.

Ali, ako se to radi tokom neke rasprave ili se nalazimo u neugodnom društvu, onda je dodirivanje kose ipak neverbalan znak za uzbunu.

Foto: Tanjug / AP

Megan se ovim gestom služi kada želi da se smiri i sakrije od prevelike pažnje javnosti. Ovo ponašanje je razumljivo jer nismo svi navikli na pažnju i nismo željni drame i reflektora, piše net.hr. Njeno ponašanje se posebno posmatra i analizira što joj samo otežava kontrolu stresa i emocija.

No, ne mora ovo da znači samo strah i nešto negativno. Naprotiv, dodirivanje kose može da bude i pokazivanje samopouzdanja i zaigranosti.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA