≫ 

Ova žena je odlučila da svima otkrije kako izgleda "putovati kada ste debela osoba" - a njeno iskustvo ćete pamtiti ceo život

Plus sajz model Natali Hejdž nedavno je podelila neprijatno iskustvo sa kojima se gojazne osobe suočavaju tokom putovanja avionom. Ovo su samo neka od njih

  • 7

Letenje niko ne voli, nikome nije prijatno da putuje na ovaj način, ali ze pojedince predstavlja veliki fizički, finansijski i emocionalni rizik. Hejdž je zapisala sve uvrede i neprijatnosti sa kojima se punačke osobe suočavaju samo zato jer imaju višak kilograma.

MUKA ŽIVA: Evo šta se desi ako u Srbiji imate 210 kg i želite da kupite kartu za avion ili voz?

Skandalozna odluka ruske aviokompanije: Više od 400 stjuardesa dobilo otkaz zato što su "stare i debele"

Bilo bi lepo kada bismo svi počeli da razmišljamo o kako da se ponašamo prema ljudima koji se ne uklapaju u standardne veličine i koji se razlikuju od mršavih i zgodnih. Zapitajte se kako biste se osećali ako biste se našli na njihovom mestu. Ako nisu dodatne takse, onda su to produžeci za sigurnosne pojaseve ili ružne reči ostalih putnika. I čemu to vodi? Strašnom osećaju niske vrednosti. Nešto što ne želiš niko da doživi.

Foto: Facebook

Ovo su tvitovi koji najbolje opisuju korz šta debele osobe prolaze.

- Ne plašim se letenja, ali zbog ovakvih situacija dobijem strah i paranoju prilikom samog ulaska u avion.

- Naplatili su mi dodatno sedište, bez obzira da li je slobodno. Platilla sam duplo da bih ostala u avionu. Iako sam unapred platila sedište, avio-kompanija može da ga proda nekom drugom i da te ne obaveste o tome ili refundiraju potrošen novac.

Ona kaže da je poslednje dve godine 50 odsto putnika u njenom redu imalo primedbu zbog njenog prisustva.

- Šta god da se dogodi, ako se neko požali, o mom telu će se raspravljati glasno i odvratno, bez obzira da li to neko čuje.

- Kao vrlo debela osoba, u avionu sam tretirana kao prtljag, stvar bez osećanja.

- Kupila sam karte za prvu klasu, koja ima malo više prostora. Dakle, žalbe su smanjene na minimum. Iako sam kupila kartu prve klase, nisam mogla da koristim poslužavnik na sedištu. Bez njega ne mogu da rodim tokom puta ili jedam obrok, koji me sleduje kao putniku prve klase.

- Neću tražiti ništa od stujadrese, kako ne bih ostalima putnicima dala priliku da se žale. Samo ću da sedim, budem tiha i prekrstiću ruke kako ne bih ugrozila prostor saputnika.

- Danas sam imala sreće - ukrcala sam se i let je prošao bez incidenta. Nadam se da će tako biti i u povrratku.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA