≫ 

REŠIO JE DA 7 DANA JEDE SAMO POVRĆE, a zbog 4 stvari koje su mu se desile - više mu ne pada na pamet da ponovo jede meso

Jedan muškarac odlučio je da prestane da jede meso na nedelju dana, a nakon onoga što mu se za to vreme desilo - mogao bi da ga se odrekne zauvek

  • 3

Kada sam odrastao, na stolu je za svaki obrok uvek bilo i neko meso. Roditelji su mi govorili da će mi pomoći da porastem kada sam bio mali.

Evo kako da se ne ugojite: Izmerite porciju hrane pomoću ovog lakog trika! (INFOGRAFIKA)

365 DANA SU JELI SAMO MESO: Doktori su ostali u šoku kada su ih pregledali

U tinejdžerskim godinama su mi govorili da mi je meso potrebno kako bih pojačao unos gvožđa u organizam.

A sada, kada sam odrasla osoba, uglavnom jedem piletinu jer brinem o svojoj liniji.

Uvek sam redovno jeo meso i nikada nisam imao problem sa tim. Zašto bih? Meso sadrži ključne vitamine, proteine, gvožđe, cink i što je najvažnije - odličnog je ukusa.

Ipak, u poslednje vreme lekari i stručnjaci sve više govore da i ishrana bez mesa, vegetarijanska, ima svoje prednosti i smanjuje rizik od dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i gojaznosti.

S obzirom na sve ove prednosti, odlučio sam da vidim šta će mi se desiti ako samo nedelju dana ne jedem svoju omiljenu namirnicu.

Evo kako je to izgledalo:

Hrana postaje naporan posao kada izbacite meso

Foto-ilustracija: Pixabay.com

Bez mesa, bio sam potpuno izgubljen kada je hrana bila u pitanju. Meso je bila moja hrana. Mučio sam se da pronađem ukusne načine da zamenim meso, ali sam na kraju uspeo da pronađem neke opcije koje mogu da pravim kod kuće i koje su prošle kao adekvatna zamena poput pasulja, spanaća i pečurki na sto načina.

Najveći problem mi je stvarala zavist prema hrani drugih, pogotovo kada smo jeli napolju i kada sam bio orkužen ćevapima, vešalicama i punjenim pljeskavicama.

Ipak, sve ostalo nije bilo tako crno, naprotiv.

Prestao sam da se prejedam

Foto-ilustracija: Phil Gradwell / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

Najveći problem koji sam imao sa hranom bilo je prejedanje. Tokom dana uglavnom gledam da se hranim zdravo, ali onda preteram uveče i zbog toga postajem nadut i letargičan.

Pre nego što sam izbacio meso, mislio sam da će mi vegetarijanska večera biti nedovoljna i da ću morati da pojedem još nešto.

Na moje iznenađenje, desilo se potpuno suprotno. Jeo sam dok nisam bio sit i nisam imao nikakvu želju da posle toga bilo šta još pojedem.

Nisam bio prejedn niti nadut posle obroka.

Stomak mi se poravnao

Ovo je bila jedina fizička razliak koju sam primetio na svom telu nakon nedelju dana. Već prvog dana sam se probudio sa ravnijim stomakom i mogu da kažem da sam imao više energije i osećao lakše posle sve te nadutosti koju mi je meso stvaralo.

Moj pogled na meso se promenio

Foto: pixabay.com

Za samo tih nedelju dana postao sam mnogo svesniji kada je hrana koju unosim u telo u pitanju. Izbacivanjem mesa počeo sam da se više pitam o sastojcima koje jedem i zbog toga sam se nesvesno zdravije hranio.

Takođe, otkrio sam mnoge druge ukusne namirnice na koje nisam pomišljao kada je meso bilo na tanjiru.

Moje telo je sasvim dobro funkcionisalo na proteinima iz povrća, ako ne i bolje nego kada sam ih unosio kroz meso.

Definitivno sam počeo da razumem svoje telo bolje i sumnjam da ću se ponovo vratiti mesu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ragnar

    31. avgust 2017 | 09:08

    Ne jedes meso i budes ko Djokovic sad to sve objasnjava, mislim da je pobedjivao dok je jeo meso ako ne grijesim ;-)

  • BASA

    31. avgust 2017 | 16:58

    Meso " mora 2x nedeljno da se jede " ! Ostalo po izboru ! Doktor !

  • Mara

    31. avgust 2017 | 23:01

    Po savetu lekara, zbog detoksikacije organizma, ne jedem meso, mleko i mlecne proizvode, jaja. Jedem voce, povrce, pijem sokove od sargarepe i jabuke, koje sama pravim. Ne mogu da kazem, da se osecam bolje, tezina mi je ista, jos ne znam koliko dugo treba da budem na tom rezimu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA