≫ 

7 bizarnih znakova koji govore da u životu možete da imate problema sa srcem

Uprkos mogućnosti prevencije bolesti srca, one su još uvek pri samom vrhu bolesti koje godišnje odnesu najviše života

  • 0

Kada se radi o simptomima bolesti srca oni su vidljivi jako rano u životu, ali mi na njih retko kada obraćamo pažnju.

11 stvari zbog kojih su jakim i nezavisnim ženama potrebni muškarci

Osetila je da joj je muka, a onda je steglo u grudima: Ubrzo su joj se lekari borili za život, a sve je mogla da spreči!

Čarapa pronađena na nasipu otkriva pravi motiv ubistva Jelene Marjanović: Neoboriv dokaz da je telo naknadno bačeno u kanal

Dok neki simptomi nisu razlog da izgubite razum, drugi su tu da vas podsete da morate da vodite računa o sebi.

Neprijatan zadah

Ukoliko imate neprijatan zadah uzrokovan bolestima desni, onda je možda i vaše srce u nevolji. Bolest desni predstavlja zapaljenje koje može da dovede do srčanog oboljenja. Ukoliko lečite upalu desni onda špovećavate vaše šanse da vas neka bolest zaobiđe.

Foto-ilustracija: Profimedia

Zevanje tokom vežbanja

Koliko god se naučnici trudili da ga dokuče, zevanje ostaje i dalje velika misterija. Nedavna istraživanja pokazuju da dobrim prozevanjem omogućavate unos veće količine kiseonika u krvi i hladite mozak. Ali, ako stalno zevate dok vežbate to možda znači da imate neki problem sa sistemom hlađenja mozga

Osećate vrtoglavicu kada naglo ustanete

Ukoliko ste osetili vrtoglavicu kada ste naglo ustali, onda treba da se malo posvetite svom zdravlju. Naučnici tvrde da ovakva vrtoglavica traje obično par sekundi i uobičajeno se javlja kada posle dužeg vremena naglo ustanemo. Ali, ako ova vrtoglavica traje nekoliko minuta i imate manje od 55 godina, to može da ukazuje na neke poremećaje u cirkulaciji. Ljudi koji se ovako osećaju imaju 54% veće šanse da dožive srčani napad kasnije nego li oni koji je nemaju.

Foto-ilustracija: Profimedia

Otok ušne resice

Iako nemate tradicionalne simptome bolesti srca, na to može da ukaže oticanje jedne ili obe ušne resice. Otok resice može da ukazuje na neko začepljenje u arterijama I problem vezan sa srcem.

Dužina domalog prsta

Ako je vaš domali prst iste dužine kao i kažiprst, rizik od bolesti srca u 40-im I 50-im godinama je veći nego kod onih imaju različite dužine ovih prstiju. Duži domali prst je posledica izloženosti većoj količini testosterona kod beba u materici i ukazuje na manji procenat srčanih oboljenja kod muškaraca.

Printskrin: YouTube/Dr. Sandra Lee (aka Dr. Pimple Popper)

Čista koža tokom tinejdžerskih dana

Ako ste kao tinejdžeri imali problema sa aknama, vas rizik od srčanih oboljenja manji je za 33%. To je povezano sa nivoom hormona . Visoka količina testosterona u krvi tokom adolescencije povećava šanse za pojavu upala kod akni, ali vas takođe štiti i od bolesti srca kasnije u toku života.

Upala zuba

Ako ste nekada imali upalu zubnog kanala, dobro se držite. Ukoliko ste imali ovakvo oboljenje zuba onda su šanse da ćete oboleti od nekog akutnog vaskularnog sindroma 2,7 puta veće ukoliko ovakvu upalu niste lečili. Loša oralna higijena se generalno povezuje sa srčanim bolestima, a zubne infekcije poput ove su uzrokovane upalama koje se mogu javiti i u drugim delovima tela.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA