Kina je tajnim čačkanjem DNK stvorila "super ljude" kako bi izlečila smrtonosne bolesti – a onda je nastala katastrofa

Kako bi pronašli lek za neku bolest, naučnici su spremni da odu korak ili dva dalje od uobičajenih metoda

  • 2

Naučnici u Kini petljali su sa DNK 86 pacijenata kako bi pronašli lek za smrtonosne bolesti, ali sa užasnim posledicama.

Napravljen uređaj koji DNK može da otkrije za samo 3 minuta: Na mesto zločina više niko neće smeti da se vrati

Doktori su manipulisali genima subjekata koji su učestvovali u eksperimentu kako bi se izborili sa nekim vrstama raka. Ova tehnika je primenjena na pacijente koji boluju od raka bubrega, pluća, jetre i grla. Nikakav rezultat istraživanja nije objavljen iako je 15 učesnika u ovom eksperimentu umrlo.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Naučnici u Americi rade na sličnim procedurama i tretmanima za pacijente na Univerzitetu Pensilvanija. Eksperti će ciljati posebne komponente u genetskom kodu DNK kako bi ga popravili na precizno određenim mestima. Objavljeno je da je njihova procedura mnogo naprednija od one koja se koristi u Kini, ali da kontroverzna tehnika može još uvek da bude riskantna.

-Ovakav trend povećava rizik od uticaja na našu ekonomiju i radnu snagu, kao i na našu nacionalnu bezbednost. Od transformacije DNK do veštačke inteligencije, inovacije u nauci nose sa sobom izvesne rizike, rekla je Marija Zuber naučnica u Nacionalnoj fondaciji za nauku.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Naučnici u Americi strahuju od opasnosti koju po zdravlje može da ima virus koji je ubio na hiljade jelena kada se prenese na ljude, piše Daily Star. Takozvana "zombi bolest" pokosila je na hiljade jelena, losova i musova ove godine. Naučnici se boje da će se i ljudi zaraziti ovom bolesti kada virus počne da se širi i na druge vrste koje se nalaze u lancu ishrane ljudi.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    25. januar 2018 | 07:44

    Znaci Walking dead u najavi

  • Red Star Bg.

    25. januar 2018 | 18:47

    Ako se prokleti ameri boje znajmo da je to korisno ma sta to bilo,oni su jedine najvece ubice i monstrumi na svetu i jedno zlo po ljudsku vrstu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA