≫ 

Postoji i naučni dokaz da majka i ćerka imaju neraskidivu vezu

Uobičajeno je da se čak i depresija i drugi poremećaji ponašanja prenose sa majke na ćerke

  • 11

Časopis "Baazar" otkriva, odnedavno i naučno dokazanu, neraskidivu povezanost između majke i ćerki, koja se pokazala i kao najjača u porodici. Niko vas ne može tako dobro razumeti kao majke.

Pusti ga neka se koprca: Na ova 3 poteza padaju čak i zaklete neženje

- Majka je oduvek bila tu za tebe, gledala te kako prvi put hodaš, pretvaraš se u ženu, i sama ulaziš u majčinstvo... Čak i dok si prolazila kroz burne godine tinejdžerstva, ta spona je izdržala test vremena i došle ste do mesta međusobnog razumevanja i poštovanje kao dve odrasle osobe koje se neizmerno vole.- piše u časopisu "Baazar".

Kraljevska buntovnica: Megan krši kraljičina modna pravila na svakom koraku - i ne mari mnogo za to

Naučnici za tu sponu kažu i da je i najjača.

U istraživanju u kom se pokušalo objasniti zašto je uobičajeno da se depresija i drugi poremećaji ponašanja prenose s majke na ćerke, naučnici su magnetnom rezonancom skenirali 35 zdravih porodica i otkrili kako majke i ćerke imaju sličnu anatomiju onih delova mozga koji regulišu emocije.

- Ova povezanost je jača od one kod majke i sina, oca i ćerke ili oca i sina. -  kažu istraživači za "The Journal of Neuroscience".

To znači da će žene pre razumeti i emocionalno se povezati sa svojim majkama nego s nekim drugim iz porodice.

Foto: Pixabay.com / Majke i ćerke imaju sličnu anatomiju onih delova mozga koji regulišu emocije

Sedeći put kad budete imali loš dan, pokušajte da pozovete onu koja će (najverovatnije) najviše razumeti vaše probleme. A ako ikada osetite potrebu da se otvorite svojoj mami, sada imate i naučnu potvrdu za to.

- Šalimo se oko toga od koga nasleđujemo tvrdoglavost ili organizovanost, ali nikada do sada to nismo videli u mrežama ljudskog mozga. - kaže vođa studije Fumiko Hoeft sa Univerziteta u Kaliforniji.

- Ovo istraživanje je bilo dokaz tog uticaja. - zaključio je Fumiko.

Daljinac

(Telegraf.rs / D.V)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dia

    4. april 2018 | 21:29

    Ovo što se čita je užasno!? Čime su majke ovih zaslužile ovake komentare, Koga li. Dozivaju kada ih nešto Zabolii Kakvim potezima su iste kćeri, Izazvale Gnev majke?

  • DARKO 100%

    4. april 2018 | 17:44

    Uticaj majke ima podjednako na decu i nije pravilo da su samo cerke vise vezane nego sinovi da pace vise u slucaju neke razdvojenosti sinovi mogu vise da trpe emotivnu krizu nego cerke,i naravno da majka ima veci uticaj na decu po toj nekoj emotivnoj liniji nego otac ,to je i prirodno,ali i u uzrastanju i kad postanu ljudi uvek je negde majka i otac u srcu !

  • Pazljiva cerka

    4. april 2018 | 23:06

    Zivela moja majka. Mnogo sam vezana za nju i vodim racuna da joj je sve potaman

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA