≫ 

"Testenina" za mršavljenje: Ručak koji će vas istopiti, a možete ga spremiti za manje od 400 dinara (RECEPT)

S ozbirom na to da 90 procenata tikvice čini voda, reč je o jako dijetalnoj namirnici koja u sto grama ima samo 25 kalorija

  • 0

Tikvice su jako zdrava namirnica koja obiluje kalijumom, magnezijumom i gvožđem, kao i vitaminima C, B1 i B3. Uz to su odličan izvor dijetetskih vlakana, flavonoida i antioksidanasa. S ozbirom na to da 90 procenata tikvice čini voda, reč je o jako dijetalnoj namirnici koja u sto grama ima oko 25 kalorija. Zato ne čudi što se tikvice koriste u ishrani kojoj je glavni cilj da pomogne u smanjivanju telesne težine.

Ovaj video ste sigurno gledali u čudu, ali ga nikako ne isprobavajte! Oprez, ni po koju cenu ne skidajte krpelje na ovaj način (VIDEO)

U poslednjih nekoliko godina. tikvice su postale pravi hit među ljubiteljima zdrave hrane, a posebno otkako je otkriveno da se uz pomoć "spiralizatora" mogu pretvoriti u zdrave špagete koje nije potrebno kuvati.

Žene iskreno do "poslednje dlake": Ovo su svi horori brazilske depilacije

Ako vam se na ovim paklenim vrućinama ne stoji pored šporeta, isprobajte ovaj recept, još će te i smršati:

Foto: Pixabay.com / 90 procenata tikvice čini voda

Sastojci: 

2-3 tikvice

100 grama feta sira

10 čeri paradajza

So i biber po želji

malo maslinovog ulja

Foto: Pixabay.com / Tikvica je jedna od najdijetalnijih namirnica na svetu

Priprema: 

Dobro operite tikvice i iseite u obliku špageta. Ako nemate spiralizator, možete i h iseckati na tanke trake. Nemojte ljuštiti tikvice jer se u njihovoj kori nalazi većina hranjivih materija. Pomešajte špagete od tikvica sa malo maslinovog ulja, posolite i pobiberite po želji. Tikvicama dodajte feta sir iseckan na manje komade i prepolovljen čeri paradajz.

Foto: Pixabay.com / Špagete sa tikvicama i paradajzom su odličan izbor za leto

(Telegraf.rs / Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA