9 ubedljivo najboljih trikova kako da zauvek skinete uporno salo sa butina

Ne možete da birate sa kojih delova tela ćete gubiti salo kada mršavite

  • 0

Ne postoji ništa što možete da uradite kako biste ciljano izgubili salo na butinama, niti bilo kom drugom delu tela koliko god da želite jer se salo topi na nivou celog tela ili se ne topi nikako.

Nikad lakše do isklesanih trbušnjaka - rešite se sala na stomaku uz pomoć ovih jednostavnih trikova

Možete da sagorite masne naslage uz zdravu hranu i vežbanje, ali vaše telo ne bira gde će ciljano da smanjuje salo, jer će se ono sagorevati na nivou celog tela. Međutim, postoji par trikova koje možete da primenite kako vam noge ne bi bile otekle i kako biste ih tonirali dok sagorevate masti.

Pazite na količinu soli koju unosite

So sprečava da voda napusti vaše telo. Foto: Pixabay.com

Unosom veće količine soli vaše telo će zadržavati više vode i noge i butine će vam biti nadute. Ukoliko smanjite unos soli odmah ćete primetiti razliku u tome kako se osećate i kako vam stoji vaša odeća. Odrasloj osobi potrebno je oko 2.300 miligrama soli dnevno,a li mnogi od nas preteruju.

Dodajte elektrolite u ishranu

Nalazimo elektrolite u sporstkim napicima, ali elektrolite kao što su kalcijum, magnezijum i kalijum nalazimo u zdravim namirnicama oko nas. Kalijum je naročito važan jer se bori sa solju koju unosimo u organizam. Tamno zeleno lisnato povrće, jogurt i banane su odličan izvor elektrolita.

Smanjite ugljene hidrate

Ishrana bogata ugljenim hidratima je loša za vašu liniju. Foto: Pixabay.com

Kada vaše telo transformiše ugljene hidrate u glikogen, on se skladišti savodom u jetri i mišićima. To znači da što više ugljenih hidrata unosite to će više vode vaš organizam da skladišti.

Započnite dan sa kafom

Kafa ima veoma blago diuretičko dejstvo i stimuliše naš metabolizam, sposobnost našeg tela da sagoreva masne naslage i čak da poboljša naše rezultate vežbanja. Ali, nemojte preterivati jer kafa može da poremeti vaš san.

Nosite flašicu sa vodom svuda sa vama

Zvuči paradoksalno ali što manje vode pijete to je više vaše telo upija i zadržava. Ispijanje većih količina vode ispira višak soli i hidrira naše telo kako treba, smanjujući pri tom nadutost.

Znojite se

Ubacite kardio vežbe u vaš plan aktivnosti. Foto: Profimedia

Aerobik vežbe su drugi način da izbacite iz sebe tečnost i so. Bilo koja aktivnost koja vam ubrzava otkucaje srca je najbolji način da potrošite kalorije i sagorite masti u telu. Zapamtite da trebate da ostanete hidrirani.

Pokušajte da držite vaše obroke pod kontrolom

Ukoliko svakog dana vodite dnevnik svega što ste pojeli to će vam pomoći da pratite koliko ste kalorija uneli u toku dana. Za to je dobra aplikacija MyFitnessPal jer ima najraznovrsniji izbor namirnica.

Jedite više vlakana i proteina

Proteini su veoma važni za vaše zdravlje. Foto: Telegraf.rs

Opremite svaki obrok vlaknima i proteinima kako biste povećali gubitak kilograma. Proteini su veoma važni jer učestvuju u izgradnji mišića koji će učiniti da vaše noge izgledaju sjajno. Najbolje da u toku dana unesete 25 do 35 grama vlakana i 75 do 100 grama proteina iz povrća, voća, celih zrna žitarica i mesa.

Radite vežbe za butine

Iako ne možete ciljano da gubite salo na nogama, možete da radite vežbe koje su baš za noge. Fokusirajte se na vežbe za inutrašnju i spoljašnju stranu butina. Bacite se na mrtvo dizanje, obrnute iskorake i most sa opterećenjem.

(Telegraf.rs/womenshealthmag.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA