PAKLEN FINIŠ ARSENALA: Brega, "Van Gog", "Let 3" i Rundek "rasturili" Kragujevac! (FOTO) (VIDEO)

Bonus koncert Dejana Cukića i "Spori ritam benda", planiran za nedelju, odložen je zbog najavljenog lošeg vremena

  • 6

Završno, treće veče "Arsenal festa" u Kragujevcu proteklo je u znaku nastupa Gorana Bregovića, ali i "Rundek Cargo Trija", "Van Goga", "Leta 3" i mnogih drugih, dok je konačno lepo vreme u subotu privuklo čak oko 10.000 posetilaca!

Ukupno, tokom tri večeri Arsenal fest 05 je posetilo oko 21.000 Kragujevčana, ali i brojnih ljubitelja muzike iz čitave Srbije, kao i zemalja bivše Jugoslavije, kojima nije smetalo ni kišno vreme u četvrtak i petak da dođu u prostor Kneževog arsenala.

Opšte veselje na "Arsenalu" uz S.A.R.S, "Pušenje", "Brkove" i Blažu! (FOTO) (VIDEO)

Goran Bregović je u subotu na Main Stage-u sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane i pevačem Alenom Islamovićem obeležavao 40 godina "Bijelog dugmeta", ali je u nastup uklopio i svoje neizostavne hitove "Mesečina", "Kalašnjikov"...

ARSENAL FEST: "Hladno pivo", "Babe" i "Kelti" oterali kišu iz Kragujevca! (FOTO) (VIDEO)

Foto: Teodora Ćirić Foto: Teodora Ćirić

Udarni deo počeo je skandiranjem Jugoslaviji ("Pljuni i zapevaj.."), da bi usledio, do sitnih sati, presek svih faza "Dugmića", od "Ne spavaj mala moja" do "Napile se ulice". Posebno treba istaći prijatna iznenađenja – "Zamisli" i "Zar ne vidiš da pravim budalu od sebe".

Foto: Teodora Ćirić Foto: Teodora Ćirić

Za one kojima je od truba milija akustika, odsvirane su "Te noći kad umrem...", "Evo, zakleću se", "Nakon svih ovih godina", "Ima neka tajna veza"... Islamović je još jednom pokazao da je u izvrsnoj vokalnoj formi.

Moćan festivalski set je, uoči Brege i kompanije, na Main Stageu lansirao "Van Gog". Đule i ekipa su momentalno raspalili Arsenal uz "Kolo" (Ludo luda), da bi šetnja kroz standardan repertoar hitova ("Za godine tvoje", "Tanka nit", "Kiselina", "Brod od papira", "Neko te ima"...) bila završena najupečatljivijom pesmom sa aktuelnog albuma "Neumeren u svemu" – "Anđele moj brate". 

Foto: Teodora Ćirić Foto: Teodora Ćirić

Za spektakl na Garden stageu u subotu bili su zaduženi "Rundek Cargo Trio" i "Let 3". Pored numera sa novog albuma "Mostovi", Darko Rundek je prošao kroz veći deo svoje karijere, uključujući i hitove iz perioda Haustora poput "Uzalud pitaš", "Bi mog'o da mogu"...

Foto: Teodora Ćirić Foto: Teodora Ćirić

"Let 3" su Kragujevčanima predstavili muzičko-scenski spektakl. Frontmen Prlja je tokom nastupa promenio tri različite odevne kombinacije, a na kraju je binu napustio samo u tangama.

Foto: Teodora Ćirić Foto: Teodora Ćirić

Hrvatski bend je ispunjavao svaku želju publike, a najveći hitovi kao "Dijete u vremenu" i "Ku*cem u čelo" takođe nisu izostali. "Riječke pi*ke" su, specijalno za Arsenal, nakratko postale kragujevačke.

Foto: Teodora Ćirić Foto: Teodora Ćirić

Planirano je bilo da, kao bonus, besplatan koncert u nedelu na Garden bini održi Dejan Cukić i "Spori ritam bend", ali je nastup odložen zbog najave lošeg vremena.

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tackica

    28. jun 2015 | 20:03

    Rundek je odlican,Bregi nije mesto na ovakvom festivalu. Ali sve u svemu nesto najbolje juzno od Bg-a.

  • Bravo!

    28. jun 2015 | 18:35

    Predobar festival, organizacija, atmosfera i odličan grad, iznenađen sam koliko je super Kragujevac! Svaka čast!

  • Mamita

    28. jun 2015 | 23:21

    Vreme je lepo, a Cuko je verovatno imao dojavu da nema mnogo zainteresovanih...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA