Radoš Bajić: Prete mi zbog "Ravne Gore"!

"Znamo gde živiš", "Radoše Bajiću, zagriz'o si mnogo, vodi računa da ti ne zastane u grlu i da se ne ugušiš", samo su neke od pretnji koje stižu reditelju novog filma o Draži Mihajloviću i četničkom pokretu

  • 6

Scenarista, reditelj i glumac Radoš Bajić uveliko snima seriju "Ravna Gora", koja bi trebalo da se emituje na prvom kanalu "RTS"-a krajem 2013. godine, i neprestano dobija pretnje iako se serija snima tek nekoliko dana i niko nije video ni jednu sekvencu.

Reditelj je za "Blic" otkio da zbog svog novog projekta prima pretnje koje glase: 'Vodi računa šta radiš', 'Znamo gde živiš' ili 'Radoše Bajiću, zagriz’o si mnogo, vodi računa da ti ne zastane u grlu i da se ne ugušiš'...

On je rekao da pretnje nije prijavljivao policiji i da nema nameru to da uradi.

- Nisam. Kome da prijavljujem? Šta da prijavljujem? Šta, treba neko da me čuva i prati?! Pa ja moram biti čovek koji je spreman i kadar da zarad slobode i pravde stane na crtu i bavi se svojim poslom. Ja sam slobodan čovek u svojoj zemlji, čovek koji radi svoj posao, jedini koji znam. Braniću se sam - istinom. Verujem da će, ako bude dotle došlo, da me zaštiti moja država - izjavio je Bajić za "Blic".

On je dodao da oseća ogromnu odgovornost i precizirao da "serija obrađuje najosetljiviji period tragične srpske istorije i građanski međusrpski rat u periodu 1941-1945. godine".

- Odlučio sam da, sa najvećim pijetetom prema ogromnim žrtvama bratoubilaštva, ma sa koje strane one bile, ispričam primarno priču o srpskom narodu koji trpi posledice tragičnih istorijskih podela. Ne želimo da se opredeljujemo niti da presuđujemo - ispričaćemo priču u kojoj smo svi izgubili... Ne ponovila se - istakao je Bajić.

Prema scenariju, u središtu je narod, a od istorijskih ličnosti protagonisti su Dušan Simović, Bora Mirković, Slobodan Jovanović, Kralj Petar II, pukovnik Dragoljub Mihajlović, Josip Broz Tito, Milan Nedić, Kosta Pećanac, Krcun, Ranković, Ivan Ribar...

U seriji će igrati više od 200 glumaca, među kojima su Nebojša Glogovac (Mihajlović), Dragan Bjelogrlić (Tito), Lazar Ristovski, Radko Polič, Rale Milenković, Milorad Mandić, Mirko Babić, Boda Ninković, Nenad Jezdić, Petre Arsovski, Nenad Okanović, Olga Odanović, Ljiljana Stjepanović, Jelena Ivanišević...

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    10. avgust 2012 | 16:37

    Sta je pazarac, smeta vam sto se snima serija o Srbskoj istoriji?

  • Svetolik

    13. avgust 2012 | 07:20

    Radose,ne plasi se,to su izdanci komunista,koji ssu zapravo okupirali Srbiju,dok su sovjeti oslobadjali zemlju oni su otimali vile na Dedinju,razvodili se od bivsi zena pa zenili drustvenom elitom.Snjima je propala i Srbija i dogod oni imaju uticaja na vlast a neprekidno je imaju i sprovode Srbija ce biti na sporednom koloseku.Doziveo sam oslobodjenje i video ko nas je oslobodio a ko porobio,mada se oni kite nazivom "oslobodioci",da ne bese Rusa sva nasa mladez bi izginula na Sremskom frontu,jer ko ih je vodio goli "avanturisti"zeljni vlasti i slave,a vojne neznalice i budale.

  • daco

    11. avgust 2012 | 11:02

    ma ne sme tebi niko nista Radose, ima dovoljno i previse nas koji smo uz tebe!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA