PRELEPOTICA: Bojana Lečić: Kineskinja je zasluženo pobedila, časno sam predstavila Srbiju! (INTERVJU)

Najlepša devojka Srbije posetila redakciju Telegrafa i otkrila šta se sve dešavalo na izboru za "Mis sveta" u Kini

  • 0

Devojka koja nosi titulu najlepše Srpkinje i koja je predstavljala našu zemlju na prestižnom takmičenju "Mis sveta" vratila se iz Kine. Pored brojnih obaveza Bojana Lečić, aktuelna mis Srbije, stigla je da poseti redakciju Telegrafa, a specijalno za čitaoce našeg portala otkrila je brojne zanimljivosti sa ovog takmičenja. Bojana nije imala vremena da slegne sve utiske, ali nam je prenela najupečatljivije. Iako nije uspela da uđe u polufinale, ona kaže da je zadovoljna načinom na koji je predstavila i sebe i Srbiju.

BOJANA: Od prvog dana smo imali mini takmičenja, za sport, talenat, top model, bikini, na kojima su birane polufinalistkinje, a zatim i finalistkinje. Na tim mini takmičenjima se osvajao veliki broj poena koji su se sabirali sa poenima sa intervjua sa sudijama, koji su najznačajniji. Na početku, kada su objavili samo poene sa intervjua, ja sam bila u top 20, ali kasnije kada se sve sabralo, nažalost, nisam uspela da se plasiram u polufinale. Ali zaista sam zadovoljna kompletnim predstavljanjem. Koliko sam se trudila da sebe predstavim u najboljem svetlu, toliko sam se trudila da predstavim i Srbiju. Sve ono čime se mi kao nacija ponosimo ja sam u Kini iznela. Pričala sam o prirodnim lepotama Srbije, a potom i o našim sportistima, o našim glumcima, o Bati Živojinoviću, o našoj bogatoj kuhinji, igrala sam Šumadijsko kolo. Samim svojim predstavljanjem sigurno sam osvojila žiri, ali zbog malo lošijeg plasmana u drugim disciplinama nisam uspela da se plasiram u top 15, ali mislim da sam kompletno ostavila jako dobar utisak o Srbiji.

Kako ti se dopala Kina i kako si se privikla na tamošnje uslove?

BOJANA: Mnogo je drugačije počevši od mentaliteta, kulture, svih predela koje smo posetili do hrane, na koju je zaista bilo teško navići se. Imala sam već prilike da posetim Kinu i time sam bila dosta u prednosti u odnosu na druge devojke. Nešto što je za naš mentalitet i podneblje jako čudno to je tamo potpuno normalno, ali eto ja sam bila upoznata sa svime i bilo mi je za nijansu lakše. Bilo je najteže navići se na hranu, ali kasnije su nam svi njihovi specijaliteti bili preukusni i sve devojke su dobile na kilaži. Srećna sam što je organizacija "Miss World" tih mesec dana uspela da organizuje dosta obilazaka kineskih znamenitosti. To je bila dužost Kine, jer svaka fotografija koju smo mi na tim obilascima napravili je obišla čitav svet, što je i jaka promocija Kine kao turističke destinacije. Njihovo ulaganje u ovu manifestaciju je bilo veliko, pa očekuju da im se to i vrati. Mislim da Kina nikada neće imati bolju promociju od ove koju je dobila kao domaćin najprestižnijeg takmičenja u izboru lepote.

Koje mesto u Kini je ostavilo najjači utisak na tebe?

BOJANA: Ovom prilikom ja sam prvi put posetila pustinju. Ceo dan koji smo proveli u pustinji bio je jedno zaista nezaboravno iskustvo. Stigli smo oko 4 sata ujutru. Temperature u pustinji preko noći umeju da padnu dosta ispod nule, ali sve devojke su već bile pripremljene na to. Isprva smo se smrzavale, a kada je izašlo sunce temperatura je naglo skočila. To nije obična pustinja već turistička destinacija koja je uređena.

Za mesec dana boravka u Kini verovatno si stekla mnogobrojna prijateljstva. Sa kojom devojkom si se najbolje slagala?

BOJANA: Moja cimerka je bila Makedonka, tako da sam najviše vremena provodila sa njom. Najviše vremena sam zapravo volela da provodim sa Bosankom, jer je jako pozitivna osoba, duhovita i simpatična. U nekim trenucima kada mi je bilo teško, ona me je zasmejavala. U principu, sve devojke sa Balkana držale su se zajedno, jer je postojalo dosta toga što nas vezuje. Dobro sam se slagala i sa devojkom iz Letonije, Brazila i Gvadalupe. Sa njima ću sigurno u budućnosti ostati u kontaktu. Ovo je svakako neponovljivo iskustvo, jer u mesec dana upoznati se sa kultrama i mentalitetima 116 zemalja sveta je retkost.

S obzirom na to da si sve devojke upoznala i družila se aktivno sa njima tokom dužeg vremenskog perioda, koja  je od njih 116, prema tvom mišljenju, najviše zaslužila pobedu?

BOJANA: Znala sam da je devojka iz Kine jedna od glavnih favorita, jer se od prvog dana izdvajala. Samim tim što je takmičenje organizovano u Kini, ona je u svakom trenutku bila u centru pažnje. Osim toga, devojka izuzetno peva narodne kineske pesme i svake večeri je nastupala, tako da nikako nije mogla da prođe nezapaženo. A da ne pričamo o njenom fizičkom izgledu, koji je zaista besprekoran. Ona je izuzetno lepa devojka, a uz to i prijatna, fina i talentovana. Prema svim takmičarkama se ophodila kao pravi domaćin i zato mislim da je njena pobeda zaslužena. Sa druge strane, moj favorit je bila Brazilka. Nju sam doživela kao prelepu devojku koja ima i talenat, koja je u sportu odlična i jako dobra osoba. Ona je ušla u top 7 i važila je za favorita, ali, nažalost, nije pobedila. Mada, ovde nikako ne bi trebalo pričati o nameštanjima, već je stvarno slučajnost da pobedi devojka u čijoj se zemlji organizuje izbor. O Kineskinji mogu da kažem, takođe, sve najlepše.

 

Odličan si student, aktivna si u studentskoj organizaciji Fonis i u humanitarnom radu, a uz to se baviš i modelingom, pa kako sve postižeš?

BOJANA: U manekenstvu sam aktivna od pre godinu dana kada sam se prijavila za "Mis Srbije", pre toga ja sam ceo svoj život posvetila obrazovanju i zaista sam u tome, da neskromno kažem - brilijantna. Studiram informacione sisteme na FON-u i u tome zaista uživam. Sa studentskom organizacijom Fonis sarađujem na fakultetu, jer smatram da znanje koje mi fakultet pruža jeste na jednom veoma visokom nivou, ali uvek je potrebno više iskustva da bi se izdvojili. Mnogo ljudi diplomira, a situacija u našoj zemlji nije najsjajnija za pronalaženje posla, tako da prvenstveno radim u svom interesu. Kada sam se prijavila za "Mis Srbije", razmišljala sam da to nikako ne može da mi naškodi, naprotiv, može da mi donese dosta koristi i kontakata koji kasnije mogu da mi znače. Vodeći se tom mišlju ja sam ušla u sve to i desilo se da sam prošle godine izabrana za prvu pratilju. Time sam bila zadovoljna, a ovo se desilo sasvim spontano.  Imala sam sreće da se izbor za "Mis sveta" pomeri ranije da Srbija ne može da organizuje svoj izbor i da oni mene proglase za predstavnicu.

Koji su ti planovi za budućnost i čime bi volela da se baviš? Da li je to neki javni posao ili nešto mirnije?

BOJANA: Pa, recimo da radim u „ComTrade-u“ (smeh). Imam još jedan ispit da završim treću godinu i ostala mi je još jedna godina na fakultetu. Zaista mislim da nema smisla da sada prekidam nešto što mi stvarno dobro ide. Nakon osnovnih studija planiram da upišem master i nađem posao u struci. Sada naravno ne nameravam da se distanciram od sveta modelinga, jer mislim da mogu da ostvarim uspeh. Planiram da se bavim onim čemu sam i posvetila poslednje tri godine, a to su informacioni sistemi. Kada to učim i radim ne pada mi teško, jer je to ono što volim i u čemu uživam.

Verovatno stvar koja najviše interesuje muškarce u Srbiji je da li je Bojana Lečić slobodna. Kakav je tvoj status veze trenutno?

BOJANA: Mislim da ja nisam deo šoubiznisa, tako da ljude u Srbiji ne bi trebalo da interesuje moj emotivni život. Ja sam u nekom smislu ambasador svoje zemlje, ja moram da predstavljam Srbiju i mislim da mi ne priliči da iznosim u javnost neke stvari iz svog privatnog života. To uvek može da donese dosta negativnih stvari, pa se trudim da tu sferu života držim u tajnosti.

Koju muziku voliš da slušaš?

BOJANA: To zavisi od raspoloženja. Kada sam u izlasku uglavnom slušam našu muziku, eventualno r'n'b, a kada sam kod kuće i kada mi je potrebno opuštanje slušam strani pop.

Koja ti je omiljena pesma?

BOJANA: Pesma Brajana Adamsa „Have you ever really loved the woman“ me nekako prati kroz ceo život. Trenutno volim i pesmu Željka Vasića „Zanjiši kukovima“. Čula sam je čak u Kini i oduševila se. Inače, Vasić je jedan od mojih najomiljenijih pevača.

Da li si imala uzore u devojkama koje su pre tebe ponele titulu najlepše Srpkinje?

BOJANA: Upoznala sam prethodne tri misice: Milicu Tepavac, Milicu Jelić i Jelenu Marković. Zahvalna sam im što su mi dosta svojih iskustava prenele, ali nisam ni u jednoj od njih videla uzora. Razlikujemo se dosta u nekom smislu, ali mogu da im budem zahvana na podršci koju su mi pružile i koja mi je zaista bila od pomoći.

Bojana Lečić podržala je i akciju Telegrafa.rs i agencije "Miss Yu" - "Izbor za Miss Interneta" i biće jedna od članica žirija koji će odlučiti koja devojka zaslužuje da ponese titulu najlepše Srpkinje s društvenih mreža.

(Anđelija Veković, foto: S. Pikula)

 

, gostovala je u redakciji Telegrafa.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA