BESPARICA: Ni Grci ne idu na "Evrosong"!

Osim našeg južnog suseda, učešće otkazali i Poljska, Portugalija i Slovačka. "Smatramo da je nemoralno da usred najveće krize u istoriji Grčke, učestvujemo na "Pesmi Evrovizije", saopštili su čelnici grčke nacionalne televizije

  • 1

KRIZA UDARA! Nakon Portugalije i Poljske, koje su ranije objavile da zbog ekonomske krize neće učestvovati na "Pesmi Evrovizije" koja se u maju održava u Švedskoj, svoje učešće su otkazale i večiti favorit Grčka i Slovačka!

Grci, kojima se svake godine daju velike šanse za pobedu, kažu da su zbog teške finansijske situacije u zemlji odlučili da se ne takmiče u Malmeu.

- Nije samo problem što nemamo 120.000 evra, koliko bismo morali da platimo za učešće i televizijska prava, već smatramo da bi bilo veoma nemoralno da usred najveće krize u istoriji Grčke, učestvujemo na "Evrosongu" - saopštili su čelnici grčke državne televizije.

Odustajanje Slovačke je očekivano, budući da su predstavnici ove zemlje godinama slabo prolazili na takmičenju a i gledanost je bila sve manja.

Takođe, uveliko se priča da će od puta u Malme odustati i Slovenija i Crna Gora, a Kipar, koji je takođe "viđen" kao zemlja koja će sigurno pauzirati zbog besparice, ipak je sinoć potvrdio svoje učešće.

Iako je supervizor "Evrosonga" Jon Ola Sand nedavno za Telegraf izjavio da ne očekuje da će ekonomska kriza ozbiljnije uticati na takmičenje, izgleda da je situacija ipak malo drugačija. Ukoliko se trend otkaza nastavi, "Pesma Evrovizije" će biti ozbiljno okrnjena, a britanski "Gardijan" je već počeo sa analizom da li je ovo početak kraja popularnog takmičenja. Sa druge strane, Englezi ne kriju svoje zadovoljstvo zbog serije odustajanja jer smatraju da se na taj način povećavaju njihove šanse za pobedu!

Što se Srbije tiče, mi ćemo sigurno učestvovati, a naš predstavnik će biti izabran na festivalu "Beosong" u martu.

(A. N. / Guardian.co.uk, Esctoday.com / Foto: Eurovison.tv)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • duka

    6. decembar 2012 | 12:19

    Pa dabome da cemo ucestvovati mi koliko smo.bogati i.dobro stojeci.mozemo i Grcima da damo koju paru !!!! Mamu vam vasu ljudi gladni ,a njima se peva akde baremda pesme valjaju neko su sranje do.sranjeta tek ponekad sluajno neka na nesto lici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA