Monika snima sa Kustom od 11. septembra u Trebinju! (FOTO)

Film "Ljubav i rat" počeo je sa realizacijom još u junu ove godine, a zanosna glumica će svoju ulogu Srpkinje odigrati na jesen

  • 1

Jedna od najseksepilnijih glumica sveta Monika Beluči 11. septembra počinje sa snimanjem filmskog projekta Emira Kusturice "Ljubav i rat" u okolini Trebinja, u kome će glavnu ulogu, pored nje, imati i naš najpoznatiji reditelj.

Snimanje filma počelo je još 10. juna, a neki kadrovi su snimani na masivima Tare, u okolini Trebinja i duž granice Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, a kako bi ulogu monaha bolje dočarao, Kusta je kamerom zabeležio i srednjevekovne ruševine manastira Solotnik.

Zanosna glumica je početkom godine posetila ove prostore, kada se i dogovorila sa srpskim rediteljem oko uloge u filmu.

Prvo delo Emira Kusturice, za koje je scenario uradio sa ćerkom Dunjom, nakon pet godina odmaranja od režiranja, sastoji se iz tri metaforične priče.

Prva priča je o vojniku u jednoj zemlji, u jednom ratu, čiji je zadatak da u selu nabavlja mleko i na magarcu ga doprema do svojih saboraca.

U drugoj priči govori se o ženi koja je vojniku davala mleko. Ona treba da se uda, ali na svadbu upada protivnička vojska i pobija sve svatove.

U trećoj priči bivši vojnik je pustinjak i monah, koji, kada završi sve obaveze, natrpa u ranac kamenje i sa njim se penje na vrh kamene litice i tu ih istresa.

Treći deo priče već je snimljen u Hercegovini u okviru projekta "Pravoslavlje". Ovo petnaestominutno ostvarenje gledaoci su imali prilike da gledaju na bioskopskom platnu u Andrićgradu.

Projekat se na engleskom zove "Na mlečnom putu".

(J. J./Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA