SREĆAN ROĐENDAN: 35 godina pesme "I Will Survive" (VIDEO)

Glorija Gejnor je sa "I Will Survive" 1980. osvojila "Gremi" u kategoriji najbolja disko pesma a ovo je bio prvi i jedini put da je ova nagrada dodeljena

  • 0

Jedna od najboljih disko pesama svih vremena "I Will Survive" objavljena je u oktobru 1978, a da je ova numera i dalje veliki hit, dokazaće i Glorija Gejnor koja će nastupiti na ovogodišnjem "Exitu".

Za razliku od većine disko hitova u pesmi "I Will Survive" jedini glas koji se čuje jeste glas Glorije Gejnor. Pesma je snimljena bez pratećih vokala. Takođe, Glorija ju je otpevala na skali višoj od one na kojoj inače peva. Zanimljivo je da je Glorija sa "I Will Survive" 1980. osvojila "Gremi" u kategoriji najbolja disko pesma a ovo je bio prvi i jedini put da je ova nagrada dodeljena.

Na desetine umetnika obrađivale su “I Will Survive” održavajući renome pesme koja je sa pravom dobila epitet himne. Ujedno, u svakoj dekadi od kada je originalno objavljena pesma je bila na listi 100 najslušanijih zahvaljujući obradama. Tokom osamdesetih R&B pevačica Safire je sa svojom verzijom bila na 53. mestu liste 100 najslušanijih, a džez verzija Šanti Sevidž bila je na 23 mestu 1996. Pussycat Dolls su obradile pesmu 2009. kroz svoj hit “Hush Hush” uz veliki uspeh, baš kao i kada je pesma otpevana u seriji “Gli” 2011.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA