≫ 

Kirk Daglas je platio ćevape u Sarajevu 100 dolara: Ubrzo je gazdu ćevabdžinice stigla kazna

Čuveni holivudski glumac želeo je i da upozna Tita, ali je to bilo nemoguće. Zato se dobro potrudio i ostvario svoju nameru

  • 5
Josip Broz Tito, Kirk Daglas Tito i Kirk Daglas; Foto: Profimedia/Corbis

Holivudska glumačka legenda Kirk Daglas preminuo je u 103. godini, potvrdio je njegov sin Majkl Daglas (75).

Čuveni Spartakus je umro u sredu, a iza sebe je ostavio ženu En Bajdens, sinove Majkla, Džoela i Pitera, unuke i praunuke. Zanimljivosti koje su pratile život slavnog glumca su veoma interesantne.

Kada je imao 14 godina, žena koju je identifikovao kao gospođa Livingston ga je zavela i uvela u svet romantične poezije. To je bila njegova nastavnica.

-Po današnjim standardima ona bi otišla u zatvor - našalio se jednom prilikom Kirk.

Dva puta se ženio, sa prvom suprugom Dajanom Dil s kojom je bio u braku od 1943. do 1951. ima sinove Majkla i Džoela, a od 1954. je u braku sa En Bajdens, s kojom je dobio dva sina Patrika i Erika, koji se predozirao 2004. 

Važio je za velikog holivudskog zavodnika, ženio se dva puta i u svojoj autobiografiji priznao da je obe žene varao. Kirk je često govorio da je njegova druga supruga En izvor njegove dugovečnosti.

Kirk Daglas i njegova zena En Bajdens i Kirk Daglas; Printskrin: Youtube/Associated Press

Sredinom 1964. Daglas i njegova supruga En su posetili Beograd, a slavni glumac je izrazio želju da upozna Josipa Broza Tita. Rekli su mu da je to nemoguće, ali on nije odustajao, pronašao je broj Titovog kabineta, okrenuo telefon i objasnio ko je i šta je.

Posle dva dana stigao je privatni avion koji je Daglasa prevezao do Ljubljane, gde je on tri sata ćaskao sa Titom, koji je obožavao Kirkove vesterne, naročito "Obračun kod O.K: korala".

Daglas je bio Titov najomiljeniji glumac, i doživotni predsednik Jugoslavije je želeo da ga Kirk glumi u nekom partizanskom filmu, ali to se nikada nije ostvarilo.

Glumačka legenda posetila je Sarajevo 1984. tokom Olimpijskih igara, a Goran Bregović prisetio se skandala s restoranom koji je Kirku Daglasu servirao preskupe ćevape.

Goran Bregović Goran Bregović; Foto: ATA Images

- Neki sarajevski mangup se setio da zezne Kirka Daglasa - rekao je jednom muzičar Goran Bregović.

- Daglas je ušao u restoran "Dallas" sa svojim prijateljima. Naplatili su mu u to vreme neverovatnih 100 dolara za ćevapčiće - ispričao je Raka Marić.

- Restoran su odmah nakon toga zatvorili. Vlasnika restorana ili konobara koji se setio da prevari Daglasa su "linčovali" u Sarajevu. Naime, niko nije hteo više da uđe u taj restoran - dodao je Bregović.

Osim što je pojeo najskuplje ćevape u gradu, Kirk je navodno prokockao čak 100.000 dolara za jedno večei u sarajevskom kasinu.

 

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Michael Douglas (@michaelkirkdouglas) on

Devedesete su umalo bile kobne po Daglasa - 1991. je jedva preživeo pad helikoptera u kojem je poginulo nekoliko ljudi, a 1996. je doživeo težak moždani udar, posle kojeg je morao ponovo da uči da priča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA