Za 32 godine krasila je više od 1.000 naslovnih strana: Danas puni 50, ali za nju je vreme stalo

Osim uspešne karijere supermodela, Klaudija se oprobala i kao glumica, ali i modna dizajnerka

  • 0
Claudia Schiffer,  Klaudija Šifer Klaudija Šifer, Foto: Shutterstock

Nemačka lepotica Klaudija Šifer koja se proslavila 90-tih godina jedna je od najuspešnijih manekenki svih vremena, a danas slavi svoj 50. rođendan.

Ona je rođena u malom nemačkom gradiću Duizburg, a dok je išla u školu maštala je o tome da postane advokatica i nastavi stopama svog oca, međutim za nju je sudbina imala drugačije planove.

Nju je sa samo 17 godina u Dizeldorfu uočio lovac na mlade talente, a kada je završila srednju školu otputovala je u Pariz na svoje prvo fotografisanje.

Do danas je krasila naslovnice više od 1000 magazina, odradila bezbrojne modne revije, a prva naslovna strana bila je za časopis "Elle", sa samo 18 godina.

U njenoj karijeri mnogo joj je pomogao i Karl Lagerfild, koji je baš ovu nemačku lepoticu odabrao za zaštitno lice jedne od najpopularnijih i najprestižnijih modnih brendova, "Šanel".

Njena figura je krasila i naslovnicu časopisa "Plejboj", a 1999. godine, kada se našla na naslovnoj strani "Voga", proglašena je i jdnom od najlepših žena na svetu.

Na filmskom platnu debitovala je 1994. godine u dečjem filmu "Richie Rich", a pojavila se još u nekoliko uspešnih, uključujući i film "Zoolander". Kao modna dizajnerka debitovala je 2011. godine, na pariskoj Nedeljii mode, a radila je i na humanitarnim projektima, uključujući i UNICEF-ove.

Njen ljubavni život je takođe bio zanimljiv, pa je tako 1993. godine na jednom događaju upoznala slavnog mađioničara Dejvida Koperfilda, koji ju je verio samo godinu dana kasnije. No, mediji nisu bili sigurni u njihovu vezu pa suje često nazivali prevarom. Ova ljubav nije dugo trajala pa su se samo 4 godine nakon veridbe, tačnije 1998. godine, Dejvid i Klaudija razišli.

Nekoliko godina kasnije, slavna manekenka je stala na ludi kamen sa režiserom Metjuo Vonom i u tom braku dobila troje dece.

Klaudija i danas važi za jednu od najuspešnijih i možda najbogatijih supermodela,a njeno bogatstvo se procenjuje na oko 55 miliona dolara.

Video: Rekli su mi da ću trajati samo 11 godina, ali gle...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA