≫ 

Nastavlja se suđenje slavnom Žeraru Depardjeu: Sud odbio da povuče optužbe za silovanje

Glumica koja je prijavila slavnog glumca je odbila da komentariše odluku suda

  • 0
Gerard Depardieu, Zerard Depardje Foto: Profimedia

Pariski sud je danas, u četvrtak, 10. marta, odbio zahtev glumca Žerara Depardjea da se optužbe za silovanje protiv njega povuku, saopštio je glavni tužilac.

Depardje (73) je optužen za silovanje i seksualni napad na mladu francusku glumicu u svom domu u Parizu 2018. godine, za šta je on izjavio "neosnovana optužba".

Međutim, glavni tužilac Pariza, Remi Hajc rekao je u saopštenju da postoje "ozbiljni i potvrđeni dokazi koji opravdavaju da Žerar Depardje ostane optužen" u slučaju koje je pokrenula glumica Šarlot Arnol.

- Slučaj će sada biti vraćen tužiocu koji će nastaviti sa radom na predmetu - rekao je Hajc.

Arnol, koja je bila prisutna u sudnici, odbila je da komentariše odluku, ali je njena advokatica Karin Durije-Dibolt rekla za AFP da je njenom klijentu „laknulo“.

Depardjeov advokat Erve Temime odbio je da komentariše odluku suda u Parizu.

Podsetimo, Arnold je podnela tužbu još 2018. kada je imala 22 godine, rekavši da ju je Depardje dva puta silovao u svojoj raskošnoj vili na Levoj obali u francuskoj prestonici nekoliko dana ranije.

Tužilac je tada, 2019. godine, zbog nedostatka dokaza zatvorio istragu, međutim u leto 2020. godine ista devojka je uspela da opet pokrene postupak.

Žerarov advokat Harv Temim rekao je za AFP da glumac, koji je trenutno na slobodi, ali pod sudskim nadzorom, "u potpunosti odbacuje optužbe".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA