NAMEŠTALJKA NA EVROSONGU! Rusi, Azerbejdžanci i Makedonci kupili glasove? (FOTO)

Anonimni izvor blizak organizatorima ovogodišnje "Evrovizije" kaže da su najmanje tri zemlje podmitile članove žirija, kao i da su Azerbejdžanci nudili velike sume novca svima koji im obećaju da će glasati za njih

  • 3

Kao bomba je odjeknula vest da su na ovogodišnjoj "Pesmi Evrovizije", navodno, Azerbejdžanci, Rusi i Makedonci podmićivali članove žirija i na razne načine kupovali glasove!

Svake godine se priča o nameštaljkama na "Evrosongu", ali je ovo prvi put da se pojave ovako ozbiljne optužbe, a neimenovani izvor, koji je bio uključen u organizaciju takmičenja u Malmeu, koje je održano u maju, tvrdi da su ga kontaktirali članovi nekoliko delegacija koji su želeli da sa njim dogovore "šemu" za glasanje.

- Azerbejdžanci su članovima žirija nudili ogromne sume novca, od kojih može komotno da se živi nekoliko godina, a znam da su još najmanje tri zemlje pokušavale da ugovore slične "dilove" - navodi izvor i dodaje da su Makedonci sa šefovima drugih delegacija pokušali da ugovore "razmenu glasova", i na taj način sebi obezbede visok plasman.

Takođe, već nekoliko meseci se priča i da su Azerbejdžanci navodno litvanskim studentima (!) plaćali 20 evra da glasaju za njihovu pesmu. Naravno, u priču su se uključili i uvek nezadovoljni Britanci, a njihova ovogodišnja predstavnica Boni Tajler je izjavila da je "slučajno čula Ruse koji su pitali ostale gde su glasovi koje su platili".

Čelnici Evropske radio-difuzne unije (EBU) su, kao i obično, šturo izjavili da će ovaj slučaj biti ispitan.

Da podsetimo, predstavnik Azerbejdžana Farid Mamadov je na ovogodišnjem "Evrosongu" zauzeo drugo mesto sa čak 47 poena manje od pobednice Emeli de Forest, Makedonci se nisu ni plasirali u finale, a Rusi su na kraju bili peti...

(Telegraf.rs/Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bubili

    14. septembar 2013 | 11:32

    Mislim da treba da ponovimo Eurosong. Ahahahahah. XD

  • sashki

    15. septembar 2013 | 01:55

    Lol pa sto mislite zašto su uveli da žiri glasa isto. A I od uvek se nameštalo anyway

  • Tanja

    14. septembar 2013 | 21:40

    Bravo Bubili :-D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA