Crkva odbila da venča Vericu Rakočević i Veljka

Prema kanonima i ustrojstvu SPC, razlika između bračnih partnera ne može biti veća od 15 godina, a mlada ne bi smela da uđe u sedmu deceniju života, tačnije poželjno je da se venča do svoje šezdesete godine, a Verica ima 65

  • 30

Građansko venčanje modne dizajnerke Verice Rakočević i njenog 35 godina mlađeg supruga, programera Veljka Kuzmanovića, bilo je glavna tema pre desetak dana, a mladenci su svadbeno veselje organizovali na jednom prestoničkom splavu.

Iako su gosti bračnog para očekivali da će posle matičara produžiti u crkvu, to se nije desilo jer je Verici u Srspkoj pravoslavnoj crkvi saopšteno da do venčanja pred bogom ne može doći, bar ne za sada. Naime, prema kanonima i ustrojstvu SPC, razlika između bračnih partnera ne može biti veća od 15 godina, a mlada ne bi smela da uđe u sedmu deceniju života, tačnije poželjno je da se venča do svoje šezdesete godine, a Verica ima 65.

Prepreka je i što dizajnerka ima jedan brak u crkvi. Da bi ostvarili svoju nameru, trebalo bi da zatraže i dobiju posebnu dozvolu nadležnog episkopa.

(Telegraf. rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    29. septembar 2013 | 02:34

    Ovo dvoje kako su krenuli jos ce pomjeriti i granice pravoslavlja...stvarno mi ovo sad sve prelazi lagano u preseravanje i pokazivanje neke ljubavi beskonacne..Cemu crkveno,Verici je bas udarila luda kao da joj je 25..stvarno nemam rijeci ni ja ih pred Bogom nebi vjencala na sve mi lici al na normalno nesto sigurno NE...

  • nebitno skroz

    29. septembar 2013 | 00:20

    Crkva koja propagira ljubav, jedinstvo, veru ne dozvoljava ovo i ima pravila sto se tice ovoga. U soku sam.

  • VanjaIX

    29. septembar 2013 | 08:41

    A kako je ta ista crkva vencala Cecu i Arkana ili skoro onu sestru teniserke Jelene Jankovic i njenog starijeg supruga? U oba slucaja preko 20 godina razlika... Cccccccc, dvostruki arsini, ovog puta "mlada" je starija... Ista ta crkva nije htela da krsti moje dete dok se ja nisam krstila. A sta ako je dete ateiste vernik? Pravoslavac na primer... Nece ga krstiti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA