≫ 

Muzička apoteka: Beki Bekić, pevač čiji hitovi gađaju u srce (VIDEO) (PLEJLISTA)

U video izdanju Muzičke apoteke saznaćete ko je i kako otkrio Bekijevu muzikalnost

  • 4

Ni skromnijeg čoveka, ni boljeg pevača. Ni estrada nije uspela da pokvari Bekija Bekića. Odrastanje u porodici sa dvanaestoro dece i "znam šta znači nema", predodredili su Bekijevo čovekoljublje i svetonazor. I sirotinja je lepa ako imaš s kim da je sirotuješ - rekli bi naši stari. I Gusinje je lepo, naročito Alipašin izvor, koji dnevno poseti više turista nego što ovaj stari trgovački grad ima stanovnika. Gusinje je, pored čuvenih trgovaca i četiri paše, dalo i ovog izuzetnog pevača i retko muzikalnog čoveka, ljudinu.

U video izdanju Muzičke apoteke saznaćete ko je i kako otkrio Bekijevu muzikalnost. U stvari, ako je osmeh muzika duše, onda je Beki em najnasmejaniji, em najmuzikalniji. Još na prvim snimcima iz 80-ih godina prošlog veka, pokazao je repertoarsku širinu: balade ("Sve što boli ožiljak ostavlja", "Žute ruže", "Otac"), sevdah i orijental ("Udala se Nusreta", "Nurija", "Alipašin izvor", "U godini jedan dan"), ritmične pesme ("Daj reci da", "Marama šarena"), šumadijske i romske dvojke ("Šta bi selja bez veselja", "Nek mladence sreća prati", "Meni stara ljubav nedostaje", "Lepa Kosovko", "Ti ne traži sreću u meni"...), varoske ("Čubura", "Tamburaši duša boli me").

U Bekiju čuči i poeta i kompozitor. Neštedimice daruje hitove kolegama: "Mostovi na Morači", "Koliko se tuge skupilo u meni", "Andjeoska vrata", "Prsten za uspomenu"... Mnogi su Bekija poredili sa Šabanom, mnogi misle da mu je Šaban dao umetničko ime. Kako je Behljulj postao Beki, pogledajte u Muzičkoj apoteci. Pogledajte i zašto ponekad treba i ženu poslušati, naročito svoju. Iskoristili smo stari gramofon da pustimo i neke "siročiće" na 33 obrtaja. Čućete i bisere sa Bekijevih živih nastupa. Uostalom, njegov sledeći nastup u Muzičkoj apoteci biće isključivo uz živu svirku.

(Telegraf.rs/Goran Milošević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blek stena

    26. jul 2019 | 10:33

    Po cemu je Beki Bekic zasluzio gostovanje u "Muzickoj apoteci" pre Mitra Mirica, Miroslava Ilica, Lepe Lukic, Angela Dimova,Ere i mnogih drugih....Pozdrav.

  • 😂😂😂😂

    26. jul 2019 | 18:03

    😂😂😂😂😂😂😂😂 I obično naslov, oduševio, pokidao.. 😂😂😂

  • Nada

    29. jul 2019 | 08:39

    Umesto komentara imam pitanje na kom radio kanalu se emituje muzička apoteka kojim danima i u koje vreme. Pozdravljam i zahvaljujem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA