Šta je Duda Ivković prvo poručio posle srebra Srbije u Španiji

Trofejni trener iz Istanbula poslao čestitke, ali i upozorio Savez za buduće godine...

  • 0

Nije bilo trofejnog selektora dugo u medijima. Nije bilo moguće dobiti njegov komentar tokom uspona srpskih košarkaša do srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Dušan Ivković u Istanbulu sprema svoj novi tim Efes Pilsen za sezonu 2014/2015, a dolazak novinara na turnir u glavnom gradu Turske na kom učestvuje i Crvena zvezda poslednji osvajač medalje sa košarkaškom reprezentacijom (Poljska 2009) je iskoristio najpre da čestita "orlovima" na ostvarenom u Španiji.

- Nisam imao priliku ranije to da učinim ranije, pre svega želim da čestitam ekipi - rekao je Duda Ivković pred kamerom Sport netvorka.

Iskusni vuk je svestan da se od euforije ne živi, odmah je poslao poruku da je medalja na Mundobasketu odličan zamajac za uspehe košarke u Srbiji, ali i upozorio na probleme.

- Napravili smo veliki rezultat, ali bi on trebalo da nastavi kontinuitet. Više od toga vidim da bi savez trebalo da se ojača. KSS je u veliim finansijskim problemima. Uz Sašu (Đorđevića prim. aut) važno je da isplivaju još neke košarkaške ličnosti od autoriteta. Kao što je Bodiroga, kao što je Tarlać...

Ivković, koji je posle srebra na EP 2009. i četvrtog mesta na Mundobasketu 2010. godine doživeo neuspeh u Litvaniji 2011 i Sloveniji 2013. godine nije želeo da ostavi utisak kako je Dragan Đilas čovek koga bi trebalo uskoro zameniti, ali je istakao:

- Nemojte da shvatite pogrešno. Đilas se pojavio u teško vreme, mnogo je uradio. Ja tu ipak gledam drugačije. Trebalo bi da se podignemo organizaciono - poručio je Duda Ivković, od ove sezone trener u Turskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA