ISPISALI ISTORIJU: Ovo su najbolji mečevi u 2014. godini (VIDEO)

Zahvaljujući srpskim sportistima izbor nije bio toliko težak sve do momenta kada smo došli do fudbalskih mečeva gde će nam biti potrebna i vaša pomoć

  • 4

''Daj Bože da i u 2015. godini gledamo toliko fenomenalnih mečeva koliko je bilo godini iza nas - je jedan od komentara koji smo čuli u kladionici i koji nas je naveo da pokušamo skupiti na jedno mesto ono najbolje što je ostalo u 2014. godini.

Fudbalski mečevi su svakako preovladavali jer, Bože moj, toliko evropskih liga plus SP u Brazilu, ali nikako ne treba zaboraviti sjajnog Novaka Đokovića, srpske vaterpoliste i pogotovo košarkaše. Ikao je fudbal najvažnija sporedna stvar, počećemo sa uspesima mečevima kojima se radovala srpska nacija.

SRBIJA - FRANCUSKA (Košarka - Polufinale Svetskog prvenstva)

Srpski košarkaši su tiho ispraćeni na SP u Španiju gde im nisu davane ni nade da će proći grupu. Ipak, Iran i Egipat nisu bili naša klasa i kao četvrti smo otišli u osminu finala. Usledili su nezaboravni mečevi sa Grčkom i Brazilom, ali onaj protiv Francuske je za nas bio kao finale.

Poraz bi značio nova borba za medalju, dok je pobeda obezbeđivala srebro.  Srbija je igrala fantastično u prvom poluvremenu, ali se u finišu meča probudio Batum i na pet minuta pre kraja na semaforu je stajalo 65:61 za naše. na 18 sekundi je bilo dva razlike, ali je onda Kalinić praktično stavio tačku sa linije penala - 90:85.

Poslednji sudijski zvižduk ispaćen je petardama i topovskim udarima u glavnom gradu Srbije, ali i šire. radost iz domova se vrlo brzo preselila na ulice mnogih grdaova u bivšoj Jugoslaviji.

SRBIJA - MAĐARSKA ( Vaterpolo - Finale EP u Budimpešti)

Pobediti Mađare na njihovom terenu i to još za zlatnu medalju, neprocenjivo je. Upravo to se desilo kraem jula 2014. godine kada su delfini torpedovali Mašare sa 12:7 i osvojili šesto zlato. Ukupno 20. medalju na EP.

Bilo je prosto neverovatno gledati kako naši buše mrežu Mađara dok su na tribinama ''jaganjci utihnuli.'' Zna se koliki je rivalitet između ova dva tima i koliko Mađari ne vole vaterpoliste Srbije. Uspeo je domaći tim da se donekle vrati u igru početkom poslednje deonice, ali je tuga u Budimpešti zavladala nakon poslednjeg sudijskog zvižduka. Jedna od najblistavijih pobeda srpskog vaterpola.

NOVAK ĐOKOVIĆ - RODŽER FEDERER (Tenis - Finale Vimbldona)

Finale Vimbldona između Novaka Đokovića i Rodžera Federera proglašeno je za najbolji Gren slem meč u 2014. godini. U neverovatnom duelu sa mnogo preokreta i drame, Novak je došao do svoje sedme Gren slem titule rezultatom 3:2, po setovima 6:7 (7-9), 6:4, 7:6 (7-4), 5:7, 6:3.

Novak je vodio sa 2-1 u setovima i 5:2 u četvrtom, ali nije uspeo da završi meč, već je izgubio pet gemova u nizu. Međutim, tada je zaigrao najbolje što zna i savladao Švajcarca čime je povratio prvu poziciju koju ni do sada nije ispustio.

BRAZIL - NEMAČKA 1:7 (Fudbal - Polufinale SP u Brazilu)

''Blickrig u Belo Horizonteu'', ''Dan žalosti'', ''Istorija fudbala ovo nije doživela.'' kada pogledamo ove medijske naslove jasno vam je o kakvoj utakmici je reč. Domaćin je ciljao titulu svetskog prvaka u svojoj domovini, ali je doživeo brodolom. nemci su im održali čas fudbala, a kasnije i osvojili titulu. Zasluženo, nema šta! Posle ovakovog trijumfa u polufinalu mogli su odmah da im daju pehar.

Brazil je nakon 38 godina izgubio na domaćem terenu, uz najubedljiviji poraz nekog domaćina na Mundijalu. S druge strane Miroslav Klose je pogodio i prestigao Ronalda na večnoj listi strelaca Svetskih prvenstava.

Nakon 5:0 na poluvremenu, Švabe su dale još dva gola, dok je Oskar u nadoknadi vremena spasio svoj tim totalne katastrofe. Za Pancere su pogađali Miler, Klose, Kros dva puta i Kedira, dok je Širle takođe u drugom delu dva puta tresao mrežu Cezara.

REAL - BARSELONA 3:4, LIVERPUL - ČELSI 0:2, LIVERPUL - MANČESTER SITI 3:2, REAL - ATLETIKO 4.1, ŠPANIJA - HOLANDIJA 1:5, KRISTAL PALAS - LIVERPUL 3:3 ...

Za kraj je ostalo ono najteže i izbor za najbolji meč u 2014. godini koji će se naći na listi sa prethodna četiri prepuštamo vama. Mi nismo mogli da se odlučimo šta staviti na listu.

El Kalsiko u martu je prevazišao sva očekivanja. Barsa je povela sa 1:0, Real preokrenuo za četiri minuta, ali se u drugo poluvreme ušlo rezultatom 2:2. Uspeo je Ronaldo ponovo da donese prednost Madriđanima, ali je Mesi sa dva gola kompletirao het-trik. Treba pomenuti i da je Barsa igrala sa 10 fudbalera.

Nesretni Liverpul je prošle godine odigrao nekoliko mečeva za anale. Dugo Redsi nisu toliko bili blizu titule kao 2014. godine. Da igraju fenomenalno pokazali su u direktnom duelu sa Sitijem kada su gubili kod kuće sa 2:o, ali su uspeli da preokrenu i slave sa 3:2. Činilo se da su zreli za pehar, ali su potom usledili mečevi sa londonskom timovima.

Najpre su izgubili od Čelsija kod kuće sa 2:0 kada je Murinjo izveo šarenolik sastav, a celi svet čekao da Liverpul potvrdi prvo mesto, da bi zatim olakšali Sitiju posao u poslednjem kolu kada su odigrali 3:3 protiv Kristal Palasa. Vodili su 3:1 do 80. minuta, a onda suze i očaj Kopa i 3:3 na kraju.

Finale LŠ je nešto što nikako ne smemo zaboraviti. Atletiko je protiv gradskog rivala vodio sa 1:0 sve do nadoknade vremena. Crveno-beli su već slavili kada je Ramos pogodio u 92. minutu za produžetke gde je Real razmontirao Jorgandžije sa 4:1.

Još jedan meč sa SP ulazi u konkurenciju za najbolji u 2014. godini. Aktuelni svetski i evropski prvak doživeo je blamažu protiv Holandije, a publika dugo nije videla da je neko tako razmontirao furiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    31. decembar 2014 | 00:01

    0 komentara a da je fudbal u pitanju imalo bi preko 200...

  • dON sREMAC

    31. decembar 2014 | 10:38

    Pozdrav redakciji. Gde je jedan od najboljih meceva Euroleague u skorije vreme. Galatasaray LivHospital - Crvena Zvezda Telekom.

  • Pn

    31. decembar 2014 | 10:08

    Spanija-Holandija čekam X-X za 40 hiljada. Povedu Španci ja razočaran ali se nadam, Van Persi uvali onu golčinu u 45 minutu počnem da skačem, da se radujem, planiram šta ću sa parama. I onda dođe to prokleto drugo poluvreme i Roben priključen na turbo pogon... Čekao sam posle u polufinalu Brazil-Nemačka ppX za 10 hiljada...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA