≫ 

Hrvatica pitala Mariju Šerifović kako joj se Srbija odužila zbog pobede na Evroviziji: Ona se nasmejala, pa spomenula genetski kod i bivšeg predsednika

- Moja država je dobila više nego što je trebalo ja da dobijem u nekom marketinškom smislu, pa Boga mi i u finansijskom - rekla je Marija

  • 57

Marija Šerifović 2007. godine pobedila je na Evroviziji održanoj te godine u Finskoj, sada već čuvenom pesmom "Molitva".

Međutim, pored ponosa i zadovoljstva pričinjenog sebi i svom narodu, Marija kaže da ništa drugo nije dobila od svoje zemlje Srbije.

Naime, Šerifovićeva je gostujući na hrvatskom kanalu N1 u emisiji Pressing, otvoreno rekla da je njena pobeda mnogo donela državi, te da je upravo svoju zemlju tada stavila i ispred svog imena i prezimena.

Marijino gostovanje na hrvatskoj televiziji, Printskrin: Youtube/N1

- Ja sam pobedila, ali sam pobedila predstavljajući svoju državu Srbiju po prvi put, jer smo do toga bili Srbija i Crna Gora. Ono što je za mene najznačajnije jeste da se moj narod posle toga osećao posebnim, ponosnim, ime njihove države je izgovarano sa poštovanjem, sledeće godine je u Srbiju došla velika količina turista i ljudi koji u tu državu ne bi došli nikada, možda. Tako da, zastavu i ime države sam stavila ispred svog ličnog prezimena, zato što će to za mene biti maraton gde se predstavljaju države - rekla je Marija.

Marija Šerifović, Printskrin: Youtube/N1

Potom je usledilo pitanje hrvatske voditeljke - kako je Mariji njena država Srbija vratila za sve navedeno i učinjeno.

- Nikako! (smeh) Nikako... Ali, ja ne zameram. Znate zašto ne zameram? Sada je već istorija pokazala da nešto kod nas tu na Balkanu i sa vrednovanjem nekih stvari koje bi trebalo da se vrednuju, nije u redu. Tu postoji neka greška, u našem genetskom kodu, i ja stvarno ne zameram. Ja sam od mog tadašnjeg predsednika Borisa Tadića dobila bombonjeru! (smeh) To je sve što sam ja od svoje države dobila, ali nema veze. Moja država je dobila više nego što je trebalo ja da dobijem u nekom marketinškom smislu, pa Boga mi i u finansijskom, i te kako. Ali, nema veze - rekla je Marija.

Priču o Evrosongu i Srbiji pogledajte na snimku ispod, od 6:50 minuta:

VIDEO: Marija Šerifović: Pevačima nekad na koncertima nije do pevanja, ali vas to ne treba da zanima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogi

    23. mart 2019 | 13:16

    Ako je od borisa, i to je mnogo.

  • Mihailović

    23. mart 2019 | 13:42

    Da si dobila za vreme ove vlasti sigurno bi bila nagrađena kao i sportisti, osvajači medalja...kako ova voditeljka sa N1 navlači da nešto loše kaže sa Srbiju...to je pitanje za vlast za vreme Tadića, a ne Srbiju

  • AnanaS

    23. mart 2019 | 14:04

    Kao prvo, turisti se ne mere količinom jer nisu ni ugalj ni pesak nego brojem! Kao drugo, znala je i ona kao i svi drugi da na Evroviziju idu da predstavljaju svoju državu a ako pored toga uspeju da ostvare neki dodatni uspeh to je onda profit kojem se nadaju. Materjalno Srbija nije bila u obavezi da je ne nagradi za bilo kakav plasman. Ako joj je zbog toga žao onda ima lošeg menadžera a za tu okolnost Srbjja nije kriva. Da ne dužim. Ona se ovajdila debelo od te Evrovizije. Na ovaj ili onaj način. Ako nije, sama je kriva što nije iskoristila priliku. U svakom slučaju ona je ta koja treba da kaže Srbiji veliko Hvala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA