• 18

Deki Pantelić u studiju ugostio ćerku koja boluje od dijabetesa: Njene reči treba dobro zapamtiti

Mala Lana imala je jaku poruku za sve koji boluju od iste bolesti kao i ona

  • 18

Voditelj Prve televizije Dejan Pantelić danas, 14. novembra, proslavlja svoj 50. rođendan, baš na dan posvećen obolelima od dijabetesa.

Tim povodom, u današnjoj emisiji ugostio je ćerku Lanu koja inače boluje od ove bolesti, a koja pričala o tome koliko je teško bolovati od ovakve bolesti, ali i sa snažnom porukom koju je uputila mnogim vršnjacima.

Mala Lana Pantelić je na početku gostovanja otkrila kako se bori proti dijabetesa, nakon čega joj je postavljeno poutanje  da li su njeni drugari zazirali od nje zbog bolesti.

- Nisu mislili da mogu da im prenesem, nisu se plašili, bilo im je interesantno jer nikada nisu to videli, nisu ni znali pojam dijabetesa, a onda sam im ja objasnila - rekla je Lana Pantelić u emisiji "150 minuta" koju upravo vodi njen tata.

Dejan Pantelić ćerka Lana

Dejan sa ćerkicom Lanom, Printskrin: TV Prva

Na njenu priču, ali sad u ulozi oca, a ne voditelja nadovezao se i Dejan.

- I Lana i moj Vukašin imaju sreće, ali dosta dece imaju problem sa zadrikivanjem.Nema loše dece, ima samo loših roditelja , moramo da edukujemo roditelje - ističe Dejan

Lanu inače bolest ne sprečava da bude uspešna u školi, ali i na polju sporta, ali je imala i jako važnu poruku za sve svoje vršnjake.

- Treniram tekvondo, nosim pumpu i kada ima takmičarske dane. Bez pumpe mogu da budem sat i po, dva, i na bazenu i na moru.Za sve moje drugare i drugarice imam poruku: "nemojte da se plašite i nemojte da krijete! Evo ja otvoreno pričam i ponosna sam na sebe, mog brata Vukašina, tata Dekija i mamu što pričamo o tome i podižemo svest" - izjavila je ona.

Na kraju ju je otac upitao da li može da je poljubi što je ona sa radošću prihvatila.

Dejan Pantelić ćerka Lana

Lana Pantelić, Printskrin: TV Prva

- Danas je mom tati rođendan - pohvalila se, a on se nadovezao:

- Ne znam da li se sudbina poigrala sa našim života ali zamislite da imate rođendan na Svetski dan dijabetsa, a imate kod kuće dvoje dece koji imaju dijabetes. Ono što ja hoću da poručim roditeljima bez obzira što je knedla uvek u grlu kada je u pitanju ovaj današnji dan - jedini način da se borimo je da im vratimo osmeh na lice.

Na kraju je Deki svoju ćerkicu upitao čeka li ga poklon i kod kuće.

A u emisiji gost je bio i Aleksandar Opačič, predsednik Dijabetološkog saveza Srbije koji je na kraju rekao kako su i Lana idejan bili izuzetno profesionalni u svojim ulogama voditelja i gosta iako su tata i ćerka. A Deki je i njega pohvalio.

- Kada vidim Acu danas koji takođe ima dijabetes, ne plašim se za budućnost svoje dece - izjavio je Dejan Pantelić.

Njegova ćerkica je, za kraj, svima poslala snažnu poruku.

- Za sve moje drugare i drugarice imam poruku: nemojte da se plašite i nemojte da krijete to što imate dijabetes! Evo ja na televiziji otvoreno pričam i ponosna sam na sebe, na mog brata Vukašina, tata Dekija i mamu Mionu što pričamo o tome i podižemo svest - izjavila je ona.

Video: Dr Stefanović upozorava: Ako u vidnom polju vidite mušice i svetlucanje, hitno kod lekara!

(Telegraf.rs)

Komentari

  • ❤️💐

    Deki je divan i jedno veliko srce , a takva mu je i porodica . Svaka čast , uspeli ste u životu , deca su predivna , a Vama želim dobro zdravlje i jos sto godina bili srecni sa porodicom .

  • E ovako

    Najboljem voditelju u Srbiji, želim srećan rođendan 🎂.

  • 💞 💞

    💞 💞 💞

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima