Saša Popović i rektorka Beogradskog univerziteta su rođaci, a ona kaže: "Ne vidim što je to bitno!"

Na osnovu njihove biografije, može ih povezati samo jedan informacija

  • 10
Sasa Popovic, Ivanka Popovic Foto: Medija centar Beograd, Nikola Tomić

Iako možda ovo deluje čudno, prvenstveno zbog toga što se dosad u javnosti o tome nije govorilo Saša Popović (65) direktor Grand produkcije i Ivanka Popović (60) rektorka Univerziteta u Beogradu su brat i sestra.

Pre nekoliko dana ova informacija počela je da kruži internetom, ali je tu navedeno da su Saša i Ivanka brat i sestra od strica.

- U srodstvu smo, sedmo koleno. Ne bih to nazvala bliskim srodstvom. Osim senzacionalizma, ne vidim zašto je ta informacija bitna - potvrdila je rektorka Beogradskog univerziteta.

Saša Popović Saša Popović Foto: Nikola Tomić

Ono što se može pročitati u Ivankinoj biografiji je to da je rođena 1959. godine u Rio de Ženeiru. Deda joj je bio senator Daka Popović, prvi ban Dunavske banovine, a otac ambasador Gavra Popović, inače jugoslovenski diplomata.

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Alimpije Popović, Ivankin stric, bio je prvi gradonačelnik Novog Sada nakon Drugog svetskog rata.

Ni u jednom od podatak koji se mogu pronaći u Ivkinoj biografiji ne povezuju je direktorom Granda, međutim Popović je u jednom od intervjua da su njegov deda i sva njegova braća bili sveštenici u novosadskim crkvama.

- Moj deda i sva njegova braća bili su sveštenici u novosadskim crkvama. Imao sam divno, bezbrižno detinjstvo - otkrio je jednom priliko Saša.

Video: Saša Popović: Svako veče Suzana i ja legnemo rano i čekamo kad će prva penzija da dođe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ??

    19. decembar 2019 | 14:12

    Ni ja ne vidim zasto je to bitno?

  • Nikola

    19. decembar 2019 | 18:07

    Sad je jasno kako si postala rektorka...

  • Qwer

    19. decembar 2019 | 23:39

    Pa lepo je imati rođake u svim sferama života. Ivanka je Akademik, Sale piznati muzičar i biznismen, preci uspešni ljudi. Dakle, familija za primer, napredna u svakom pogledu. Nema tu nikakvih senzacija. Svaka njima čast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA