≫ 

Vlasta Velisavljević (94) zaplakao dok je gledao fotografije velikog Glogovca

- Nikada neću zaboraviti pokojnog Glogovca - pričao je Vlasta

  • 4
Vlasta Velisavljević, Marija Savić Stamenić Marija Savić Stamenić i Vlasta Velisavljević Printskrin: TV Prva

Slavni srpski glumac Vlasta Velisavljević (94) gostovao je u Jutarnjem programu "Prve" televizije. Zajedno sa voditeljkom Marijom Savić Stamenić gledao je neke svoje slike, a ponosebno ga je rastužila fotografija sa pokojnim Nebojšom Glogovcem, kada su oni svojevremeno igrali u predstavi "Hamlet".

- Nikada neću zaboraviti pokojnog Glogovca. To je zadnja predstava u kojoj smo igrali. "Hamlet". Meni je to ne znam koji po redu Hamlet bio. Treći ili četvrti. A njemu je bio prvi - pričao je Vlasta.

- Čovek može samo da zanemi pored ove fotografije - rekla je Marija Savić Stamenić

- Šta ćete, tako je. Tako je valjda bilo suđeno. Ne znam šta da kažem - rekao je tužni Vlasta

- Može li se pričati o tome koliko Nebojša Glogovac nedostaje svima nama... Mogu da zamislim koliko Vama nedostaje. Radili ste s njim, mnogo ga bolje poznavali - rekla je Marija Savić Stamenić

- Nama naročito. Bajkerima, i njima nedostaje. On je vozio motorcickl stalno. Ja mu kažem, u Smederevu smo gostovali: "Glogi, zašto si došao kolima? Vidiš kakvo je vreme. (Glogovac kaže): "Nemoj da mi staješ na muku, ukrali su mi BMW". Tako... Žao mi je što se ovi u Pančevu nisu pokazali... - pričao je Vlasta.

- Za ulicu? - pitala je Marija Savić Stamenić

- Nisu se pokazali. Pa, dobro. Šta ćete. Ima vremena. Doći će neki drugi ljudi koji će se setiti Glogovca. Valjda po onome što je odigrao. A odigrao je mnogu... Mogu ja da ga pomilujem? - pitao je Vlasta plačućim glasom.

- Možete... Teško je posle ovoga ići dalje - rekla je Marija Savić Stamenić.ž

Pogledajte snimak:

Video: Klara Mucci: Glogovac je mogao sve u svakom pogledu, imao je slatkoću, gordost i jačinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    14. jun 2020 | 14:49

    Glogovac je bio i biće uvek jedan od naj,naj, najvećih naših glumaca.Ako ne i apsolutno najveći srpski glumac!Nije dovoljno o tome rečeno a zaslužio je stalno podsećanje,da bude zapamćen i za sledeće generacije.Svaka njegova uloga je bila nešto TOLIKO istinski preneseno,sa dubokim osećanjima ,nezaboravno.Nek mu je večna slava!

  • U

    14. jun 2020 | 17:02

    Pančevo,sram vas bilo.

  • Ivan

    14. jun 2020 | 17:40

    Vlasta je ceo zivot posvetio glumi. Iako nije imao jake uloge on je itekako ziva legenda i pozorista i filma. A naravno da je Glogovac zasluzio mnogo vise od ulice. Covek je bio top 3 najboljih glumaca srednje generacije i tu nema rasprave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA