Glumica iz "Ivkove slave" na saslušanju će morati da otkrije ko je moćnik koji ju je silovao?

Državni organi su počeli da rade na njenom slučaju

  • 6
Danijela Stajnfeld Danijela Stajfeld, Printskrin: www.holdmerightfilm.com

Nakon što je skupila hrabrost i javno progovorila o silovanju koje je doživela od strane jednog "moćnika iz filmske industrije", glumica Danijela Štajnfeld navodno će morati da iznese ime počinioca.

"Povodom tekstova objavljenih u vise dnevnih listova, a koji su preneli izjavu glumice Danijele Štajnfeld da je od strane NN lica označenog kao "moćnik iz filmske industrije" silovana, Više javno tužilastvo u Beogradu je stavilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja PU za grad Beograd, Upravi kriminalističke policije", odgovoreno je Telegrafu iz Višeg javnog tužilaštva.

To znači da će glumica biti saslušana u policijskim prostorijama, gde će biti u obavezi da otkrije identitet silovatelja.

U dokumentarcu "Zaceli me", u kom je i priznala da je silovana, čuje se deo snimka razgovora Danijele i čoveka koji ju je silovao, što bi mogao da bude krunski dokaz ako dođe do suđenja.

Glumica se zbog stravičnog događaja koji joj se dogodio odselila iz Srbije u Ameriku, gde je godinama i spremala materijal za dokumentarac koji je predstavila na Filmskom festivalu u Sarajevu.

Danijelu su nakon priznanja podržale i brojne srpske glumice, tražeći da obelodani i ime silovatelja.

Podsetimo, u dokumentarcu je Danijela i žrtve i zlostavljače, a kad je bila na samom kraju ohrabrila se da i sama ispriča šta se njoj dogodilo.

Video: Manijak Vajnstin hrkao tokom izricanja presude, osuđen na 23 godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejo

    26. avgust 2020 | 15:29

    Ona ostarala ko moja baba covece.

  • Nikola

    26. avgust 2020 | 15:58

    Tako treba reagovati za svaku izjavu koja izaziva uznemiravanje javnosti. Ako je tačno krivca procesuirati a ako nije debelo kazniti onoga ko je izazvao uznemiravanje. Valjda će se tako uvesti neki red i spreče ovakva dešavanja.

  • Ruja

    26. avgust 2020 | 16:39

    Sad kad se utvrdi da je sve izmislila radi malo paznje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA