≫ 

Od "modela" i stjuardese, do pevačica koje zgrću velike pare: One su propevale preko noći

Od 2020. godine, pandemija nikome dobro nije donela, te tako ni pevačima koji su ostali bez posla, ali i bez prihoda, pa su se neke ipak vratile u "Zadrugu"

  • 47
Ena Popov, Kristina Kija Kockar, Luna Đogani, Sanja Stanković Foto-montaža: ATA IMages, Nikola Tomić, Pixabay

Nekada smo u Srbiji mogli da čujemo komentar da ko god ne zna šta bi studirao, studira prava ili ekonomiju, a od pre nekoliko godina svi pričaju, pogotovo pevači, da ko god nema zanimanje, a na javnoj je sceni iz nekog razloga, on se "lati" mikrofona.

Naime, mnoge učesnice rijalitija su nakon učešća u ovakvom programu ušle kao deca poznatih, studentkinje, modeli, stjuardese, ali su odmah po izlasku snimile pesmu i postale pevačice.

Skoro sve njih smo mogli da čujemo i tokom rijalitija u programu uživo kako pevaju, ali se tada nisu trudile kao sada i često su njihovi ukućani komentarisali kako ih je "neprijatno slušati".

Ovo se nije dopalo nekim estradnim umetnicima koji su mnogo puta u javnosti isticali kako "instan zvezde" iz rijalitija nikada neće moći da budu njihove kolege jer uz "autotune" svako može da peva, kao i im samo zauzimaju medijski prostor, a talenat za pevanje nemaju.

Sa druge strane, bilo je i onih pevača koji su rekli kako veruju u sebe, svoj glas i pesme koje traju i decenijama, te da za njih brige nema, a da je estradno nebo veliko.

Prva koja je nakon učešća u rijalitiju "Veliki brat" snimila pesmu i CD jeste novosađanka Ena Popov koja se oprobala i kao voditeljka, ali se nešto kasnije povukla sa javne scene, udala i posvetila porodici.

Nakon nekoliko godina, najgledaniji rijaliti program na našem području "Zadruga", iznedrio je pevačice koje ni po ulasku nisu nagovestile kako će njihova karijera ići u tom pravcu, te su kasnije od pevanja i zarađivale sve do početka pandemije kada su kao i njihove kolege, ostali bez nastupa i prihoda.

Ubrzo posle pobede u rijaliti programu "Zadruga 1", Kija Kockar je započela veoma uspešnu muzičku karijeru, dok je u rijaliti program ušla kao supruga pevača Slobe Radanoviča i po zanimanju stjuardesa.

Ona je u julu 2018. godine je snimila pesmu "Ne vraćam se sa staro" sa grupom Ministarke, a u septembru iste godine objavila singl "Potpis" i obe su odlično prošle kod publike, te je njena karijera nastavila da plovi muzičkim vodama.

Pevačica je kasnije snimila i duet sa folkerkom Stojom, a imala je i uspešne turneje poput one u Americi.

Luna Đogani je i pre pojavljivanja u "Zadruzi 1" bila poznata široj javnosti od malena, kao dete pevača i densera Gagija Đoganija i Anabele Atijas, nekadašnjeg dua grupe "Funky G".

Nakon učešća u prvoj sezoni pomenutog rijalitija, ćerka poznatih pevača i modna blogerka, još uvek nije bila spremna da krene putem svojih roditelja, te je to ostavila za završetak druge sezone "Zadruge" u kojoj je i pobedila.

Lunin prvi singl "Deveti krug" za koji je snimila i spot objavljen je na Jujubu avgusta 2019. godine,  a reč je o pesmi koja je autobiografska, i opisuje sve što je Đoganijeva preživela u prvoj sezoni Zadruge.

U ovaj projekat uložena je ozbiljna suma novca, a numera je na Internetu odmah imala milionske preglede i obećavala odličnu muzičku karijeru.

Nešto kasnije, zavrtele su se i pesme "U ljubavi luda", kao i "Puca", a onda je Luna ušla u "Zadrugu 3" gde su ona, Anabela, ali i Gagi, javno govorili o tome kako joj loše idu nastupi jer je neko sabotira.

Tada je Anabela u programu uživo iznela tvrdnje da muzičku karijeru njene ćerke, navodno, sabotira njena suparnica Kija Kockar, što je bivša supruga Slobe Radanovića odmah demantovala.

Luna je po izlasku iz rijalitija "Zadruga 3" rekla da želi da se povuče iz javnog života kako bi se odmorila od svega i započela sve ispočetka, a kasnije je objavila i lepu vest da je u drugom stanju, te sada sa svojim partnerom uživa u mirnom životu.

Još jedna njihova bivša cimerka, ali sadašnja učesnica četvrte sezone najgledanije rijalitija, Sanja Stanković, oprobala se kao pevačica, dok se ranije izjašnjavala kao model.

Singl pod nazivom "Dobar vibe" izašao je krajem avgusta 2019. godine, u čijem je spotu gde je atkraktivna izgledala nikad provokativnije.

Nju su tada mnoge pevačice prozvale kako im "otima hleb", a Sanja se oglasila rekavši da će se truditi i raditi na sebi, kao i da ide na časove pevanja.

Od 2020. godine, pandemija nikome dobro nije donela, te tako ni pevačima koji su ostali bez posla, ali i bez prihoda.

Sigurnija je ipak zarada od rijalitija, za sada, pa je tako i Sanja Stanković ponovo u velelpnom imanju u Šimanovcima.

Video: Prva decenija rijalitija u Srbiji je prošla, ušli smo u drugu: Evo ko su najpopularniji pobednici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavica65

    2. februar 2021 | 14:31

    Jedina koja je stvarno uspela je Kija. Devojka koja je za tako malo vremena postigla ono što nekenisuni za dvadeset godina na estradi. Kija je veliki radnik i odgovorna osoba, zato je i uspela. Ove druge su samo bleda kopija.

  • Mila

    2. februar 2021 | 23:07

    Kako svi pljujete Kiju a hvalite Lunu,a da vam neko ponudi Lunu u kucu al bi ste zajaukali k'o Damjanov zelenko. Sta rade pare.

  • Milica

    2. februar 2021 | 16:03

    Ena da je htela i danas bi bila popularna i bavila se muzikom, Kija je takodje uspesna u onome sto radi, sad sto ja mislim da one ne znaju da pevaju to je vec nesto drugo. Sanji i Luni nije tu mesto, ne snalaze se, nisu za to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA