≫ 

Bora Đorđević: UDBA je angažovala mog prijatelja da me rokne, a drugom sam bio simpatičan

- Jedan čovek iz "crvenih beretki" mi je u kafani rekao: "Znaš da je trebalo da te roknem, ali nije mi se dalo, bio si mi simpatičan" - otkrio je čuveni Bora Čorba

  • 4
Bora Đorđević Bora Đorđević; Foto: ATA images

Frontmen grupe "Riblja čorba" Bora Đorđević (68) bio je protivnik režima Slobodana Miloševića, a nakon što je emitovana serija "Porodica", on je primetio jednu veoma bitnu stvar, koju su propustili mnogi. 

Naime, pomenuta serija je izazvala veliku pažnju javnosti u Srbiji o događajima koji su ostavili veliki pečat u politici pre dve decenije kada je uhapšen tadašnji predsednik SR Jugoslavije Slobodan Milošević.

Njegova porodica koju su činili sin Marko, ćerka Marija i supruga Mira Marković bila je na meti žestokih napada zbog politike koju su propagirali.

Slobodan Milošević je svojevremeno kovao u zvezde svog sina Marka i njegovo bogatstvo pravdao rečima da je on bio vredan i nosio gajbice. U prve dve epizode Marko se ne pojavljuje, što je Bora primetio.

- Nisam gledao, javili su mi da je gledanost bila neverovatna i da nigde nema sina Marka. Stvarno, gde je Marko? - kratko je poručio Bora Đorđević.

U to vreme bilo je mnogo protivnika Miloševićevom režimu, a onaj koji je o tome javno govorio jeste upravo Bora, koji je napisao brojne pesme u prilog tome, a numeru "Baba Jula" posvetio je Miri Marković, Slobodanovoj velikoj ljubavi, koju krivi za haos i rasulo društva.

Zbog ove numere Bora je, kako je ranije rekao, rizkovao svoj život, a prema njegovim rečima Milošević je tada navodno unajmio čoveka da ga likvidira i pomenutu numeru frontmen grupe ni danas ne peva na svojim koncertima.

- Posle svega što sam radio, jedino odbijam da pevam pesmu "Baba Jula", koja govori o Miri Marković i Slobodanu Miloševiću, mada znam da su mog prijatelja angažovali da me rokne. On je vojni invalid kog je Udba angažovala da mi se približi i da me ubije - otkrio je pevač.

- Tek posle deset godina mi je sve priznao. To nije jedini slučaj. Jedan čovek iz "crvenih beretki" mi je u kafani rekao: "Znaš da je trebalo da te roknem, ali nije mi se dalo, bio si mi simpatičan" - zaključio je Bora i šokirao javnost.

Podsetimo, Đorđević je 14. februara 2021. godine odlikovan ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena za doprinos u muzičkoj umetnosti.  On nije prisustvovao dodeli, a u njegovo ime nagradu je primio menadžer Bane Obradović.

- Srećan sam i ponosan što me je moja zemlja Srbija udostojila ovim odlikovanjem. Srbija nije samo istetovirana na mojoj koži, ona je istetovirana i na mojoj duši. I kada bih putovao po svetu, Srbiju nikad nisam napuštao. Voleo bih da sam bio lično prisutan, ali me sprečava neko novoproizvedeno zlo koje se zove Covid-19 - rekao je tada Bora.

Video: Love&Live: Aca Lukas - Dobro jutro (Riblja čorba) (2020)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đokara

    31. mart 2021 | 10:46

    E moj Boro, da su oni stvarno hteli da te roknu ne bi ti ovo danas pričao.....

  • Marko

    31. mart 2021 | 10:57

    Čuj UDBA amgazovala da ubiju Boru jahahaha e svemogići ima li iko u Srbiji da priča istinu i zamislite kaka je to DB da nisu uspeli roknuti jednog polunepokretnog Boru..

  • Lazar

    31. mart 2021 | 10:17

    Boreta veliki si mi ti Srbin. Nisi samo vređao Miloševića nego i sve Srbe koji nisu iz Srbije. "To što su Srbi važno nije,neka ih bije ko god zna i ja... 👎

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA