≫ 

Voditeljka Tamara Grujić za Telegraf.rs: Nije istina da sam privedena

Mediji su javili da je ona uhapšena u Vučitrnu

  • 3
Tamara Grujić Foto: ATA Images

Mediji javljaju da je Tamara Grujić, novinarka serijala "Sa Tamarom u akciji", uhapšena sa članovima ekipe u Vučitrnu, a kako je ona za Telegraf.rs izjavila to nije istina.

- Nije istinita informacija. Na gradilištu sam, slabo vas čujem od radova, a i u romingu sam. To nije istina - rekla je Tamara za Telegraf.rs.

Novosti javljaju da su pripadnici policije na Kosovu priveli su danas u Vučitrnu novinarku Tamaru Grujić.

U međuvremenu je stiglo i saopštenje Kancelarije za Kosovo i Metohiju u kojem direktor Petar Petković navodi da je Tamaru i članove njenog tima policija već nekoliko sati drži u stanici, iako nisu počinili nikakvo krivično delo već su snimali nekoliko javnih lokacija za  potrebe emisije.

- Tamaru i članove njenog tima policija već nekoliko sati drži u stanici, iako nisu počinili nikakvo krivično delo već su snimali nekoliko javnih lokacija za potrebe emisije -navodi se u saopštenju Kancelarije.

Dodaje se da Tamara u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju realizuje projekat obnove nekoliko kuća za socijalno ugrožene Srbe na Кosovu i Metohiji.

- U sklopu tih aktivnosti danas je želela da u Vučitrnu snimi Most braće Vojinovića i stari grad Кaljaju. Međutim, policija ih je tom prilikom privela. Ovo je nastavak šikaniranja i maltretiranja novinara iz centralne Srbije koje vlasti u Prištini mesecima onemogućavaju da rade svoj posao, braneći im ulaz, a sada su pribegli drastičnijim metodama i privođenju medijskih radnika.

- Očigledno je da u Prištini žele da zataškaju pravu istinu o teškom životu Srba u našoj južnoj pokrajini i da s tim ciljem neće prezati ni od primene ovakvih metoda zastrašivanja - navodi se u saopštenju.

Petković dalje navodi:

Zahtevam da Tamara i njene kolege bez odlaganja budu pušteni na slobodu i da im se omoguću da nesmetano rade svoj plemeniti posao. O njihovom bezrazložnom hapšenju obavestili smo i sve relevantne međunarodne predstavnike u pokrajini, a očekujemo i reakciju svim medijskih udruženja. Nedopustivo je da medijski radnici budu mete bilo čije politike i neophodno je da im se omogući da bez smetnje i opstrukcije obavljaju svoj posao.

Video: Marija Egelja nam je otkrila šta će pokloniti svom dečku za Dan zaljubljenih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    18. april 2021 | 17:53

    Neka, treba, a mi čemo šiptare maziti u svim delovima Srbije, samo ih zatvorite.

  • Zoki

    18. april 2021 | 18:46

    Podrska za divnu Tamaru. Doci ce kraj i ovom Siptarskom ludilu, kao sto je i svemu dosao. To su Kromanjonci koji ne razumeju nista vezano za ljude, za dijalog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA