≫ 

Balaševići na meti kritika zbog zahteva za muzej posvećen Đorđu, oglasila se mlađa ćerka

Navodnim zahtevima porodice Balčašević protivili su se pojedinci sa Tvitera, a na kritiku jedne korisnice na ovoj društvenoj mreži reagovala je i mlađa ćerka pokojnog umetnika

  • 13
Jelena Beba Balašević muzej Đorđe Balašević Foto: ATA images, RTS, Youtube/Stav Ulice

Đorđe Balašević, kao što je poznato, dobiće muzej posvećen njemu. Idejno rešenje arhitektonskog biroa iz Ljubljane pobedilo je na konkursu, pri čemu je ono predstavljeno u Novom Sadu. "Atelje snova", kako je nazvan, predstavljen je uz devet sveća na torti, za deveti rođendan Đoletove unuke Simone i uz ostale članove porodice Balašević.

Navodnim zahtevima porodice Balčašević protivili su se pojedinci sa Tvitera, a na kritiku jedne korisnice na ovoj društvenoj mreži reagovala je i mlađa ćerka pokojnog umetnika Jelena Beba Balašević.

- Balaševići zahtevaju da muzej treba planirati tako da omogući da objekat sadrži prodavnicu i kafeteriju sa 11 soba za smeštaj. Muzej-kafić-hotel. Kakvo skrnavljene onakvog dela! - napisala je Tviter korisnica, na šta je reagovala Beba.

- Ksenija, moja sugrađanka, napiše apsolutnu glupost i izmišljotinu, jer lajkovi su važniji od istine kako kaže stara poslovica, i nikom ništa. Nit Balaševići zahtevaju, nit će biti hotel, nit je na kraju krajeva bitno šta će biti u stvarnom svetu, dokle god ti društvene mreže omogućuju da se osećaš važno - napisala je ona i dodala:

- Draga Ksenija, čitala si o sebi i svom suprugu laži. Nije ti bilo pravo. Smatrala si da je to jedna ružna potreba ljudske prirode. I ja to smatram. Odoli tome. I najvažnije od svega ne brini o Đoletovom delu. Njegove reči nadživeće i tebe i mene i mnoge koji isto kao ti sad, a ja nekad, smatramo da su naše reči na tviteru jako važne. I hvala što si me podsetila zašto se nikad više ne bih vratila na Tviter.

Podsetimo,muzej posvećen Đorđu Balašević neće biti klasičan muzej, ni zgrada, već će biti platforma koja će se stalno menjati. Naime, izgledaće kao otvorena kutija poklona, a ono što je zanimljivo 11 soba koje će nositi imena Balaševićevih pesama i u kojima će posetioci čak moći da prespavaju, jer će muzej raditi 24 časa.

I krov muzeja će biti poseban, pošto će biti izgrađena kupola kroz koju će posetioci iz jedne od soba posmatrati Mesec. Prizemlje će biti povezano sa parkom u kojem će biti posađeno drveće i cveće koja je Balašević opevao u svojim pesmama.

Video: Hiljade ljudi ispratilo Balaševića u večnost: Gorele su baklje, sijao je Novi Sad u Đoletovu čast

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    24. decembar 2021 | 19:41

    Ko je on da se njemu pravi muzej,ne razumem ko je predlozio takvu glupost,jok proglasite ga sveca i da bude sv Djordje...ovo stvarno nema smisla ko neke pevace i pevaljke u aleje i zasluzne gradjane..

  • 🤨

    24. decembar 2021 | 20:04

    Toliko pevaca, kada bi svima muzej pravili nikao bi grad muzeja. Svasta!!!

  • Ljubiša

    24. decembar 2021 | 19:52

    A po čemu je on to zaslužio, a Tozovac, Šaban, Marinko... nisu? Je l' zbog toga što je živeo u Hr. ili... šta?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA