≫ 

Nada Obrić otkrila kolika su joj mesečna primanja: Ne znam kako bih, da moram da živim samo od penzije

- Negde ja krivim same nas zato što nemamo nacionalnu penziju - rekla je pevačica

  • 10
Nada Obrić Foto: ATA images

Iako je Nada Obrić zahvaljujući svojoj karijeri dugoj nekoliko decenija priznato ime domaće muzičke scene, pevačice nema na listi umetnika koji primaju nacionalnu penziju.

Ona je sada progovorila o penziji i otkrila kolika je njena penzija.

- Ja sam dobitnik svih mogućih postojećih nagrada, u statusu sam istaknutog umetnika, dobila sam i nagradu za životno delo, pre dva dana i nacionalno priznanje a da ne govorim o ostalim nagradama. Ja nemam nacionalnu penziju, imam priznanje ali ne i penziju. Jedno vreme su skroz isključili mogućnost za dobijanje te penzije, sad je to ponovo uvedeno i širok je spektar ljudi koji treba da dobije nacionalnu penziju - rekla je ona i dodala:

- Od svih priznanja imam ličnu satisfakciju. Negde ja krivim same nas zato što nemamo nacionalnu penziju. 14 godina sam radila u opštini u Bosni i Hercegovini, vodila sam salon, ne znam koliko je ukusno da pričam kolika mi je penzija, imam 16.000 i nešto. Kad sam napunila 65 godina, u Bosni sam dobila 40 evra penziju, sad je to 51 evra a ovde u Srbiji sam dobila 12.000 dinara u startu i sad je to 16 hiljada.

Kako je istakla, da je prinuđena da živi samo od penzije, ne zna kako bi se snašla.

- Da moram da živim samo od te penzije, ne znam kako bih, ali imam srećom decu koja mi pomažu - rekla je Nada u emisiji "Puls Srbije".

Video: Nada Obrić otkrila da je kupila grobno mesto: Znam gde ću da odem i zato se ne sekiram

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    24. mart 2022 | 19:40

    Pa da ste više uplaćivali imali bi ste više. I kakva nacionalna penzija. Smešno. Ovi narodnjaci stvarno misle da su umetnici veliki. Ja bih pre svakom rudaru dala tu penziju, a ne pevačima.

  • Mira Grozdanovic TASUBO

    24. mart 2022 | 19:42

    Ukinuti nacionalnu penziju

  • Bajka

    24. mart 2022 | 22:28

    Ja sa punih 40godina radnog staža imam 27 000penzije. Radila sam kao radnik na mnogo teškom, opasnom... fizički težak i odgovoran posao i niko mi neda nacionalnu penziju. Draga gospodjo koliko vi staža imate? Muka mi je da čitam o tebi i tvojim glupostima. Uhvati Hasana Dudić pod ruku pa kukajte u duetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA