Tvorac špice za "Slagalicu", otkrio koliko stvarno zarađuje: Mnogi navode da uzima i po 30.000 evra godišnje

- Ja bih bio veoma srećan da od "Slagalice" godišnje dobijam iznos koji vi navodite, on je desetostruko, pa na više, manji od toga - istakao je sagovornik.

  • 0
Dragoljub Ilić

Printskrin: Youtube/RTS

Istaknuti stvaralac Dragoljub Ilić Ilke čije je najpoznatije delo muzika za špicu kviza "Slagalica", kako su pisali domaći mediji, navodno godišnje zarađuje i do 30.000 evra. Međutim, on kaže da u tome nema istine.

- Ja bih bio veoma srećan da od "Slagalice" godišnje dobijam iznos koji vi navodite, on je desetostruko, pa na više, manji od toga - istakao je sagovornik.

- Hteo bih da napomenem da sam muziku za "Slagalicu" ja uradio još kad sam bio sa službom u RTS-u u funkciji odgovornog urednika Muzičke redakcije RTS-a tako da sam kompletnu muziku, čitaj- špicu, džinglove i prateću muziku, shvatio kao dobrovoljni radni zadatak i uradio je bez ikakvog honorara - započeo je Dragoljub pa nastavio:

-Uvek, a to je izraženo u karakteru našeg naroda, ima zlih jezika i zavisti tako da se ne obraća pažnja na kvalitet uradenog posla nego na korist koju on donosi. Navikao sam se, tokom moje duge i nadam se plodne karijere, na svakakve vrste provokacija i ja na to odgovaram još većim ličnim i profesionalnim angažmanom- priznao je stvaralac pa se osvrnuo na neverovatan uspeh slagalice.

-Mislim da je sreća važan faktor u životu pa i u karijeri. Nisam mogao da pretpostavim da će "TV "Slagalica" biti jedan od najuspelijih kvizova u regionu, da će trajati više od 20 godina! Ali kako kažu - sreća treba i da se zasluži, neka vaši poštovani čitaoci sami prosude o istinitosti ovih tvrdnji - izjavio je Ilić.

- Što se tiče moje zarade od autorskih prava moram da se osvrnem na to da meni stižu značajnije veći iznosi po osnovu pesama koje sam napisao. Podsetiću da sam ja autor većine pesama za bend "Generacija 5" koja sa uspehom traje, ove godine slavimo jubilej 45 godina postojanja - a onda se kompozitor osvrnuo na svoj uspeh:

-Takođe sam autor muzike za pesmu "Za milion godina" u izvođenju "YU Rok misije" tj. najvećih pevačkih imena sa prostora bivše države. Kompozitor sam muzika za serije i filmove koje se dugi niz godina emituju na nacionalnim emiterima - istakao je sagovornik.

-Prošle godine dobio sam nagradu Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike za pesmu "Dolazim za 5 minuta" koja je bila najemitovanija numera na svim radio stanicama u Srbiji - malo li je? Tako da je moj priliv mnogo značajniji kad su u pitanju svi ovi segmenti mog stvaralaštva od emitovanja kviza koji ste pomenuli - objasnio je Dragoljub za Kurir.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA