Vreme čitanja: oko 1 min.

Milanka Karić snimila pesmu sa etno zvukom Kosova i Metohije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milanu je život odveo iz rodnog kraja, ali mu se kroz pesme koje snima vraća i čuva ih od zaborava

  • 2
Milanka Karić Foto: PrivatnaArhiva

Milanka Karić je žena sa Kosova i Metohije. Snimila je više CD-ova sa etno zvukom Kosova i Metohije koje nikad nije zaboravila iako ju je život odveo iz rodnog kraja, ali mu se kroz pesme koje snima vraća i čuva ih od zaborava.

Da nikad ne zaboravlja svoje korene potvrdjuje još jednom snimivši u spomen SIMONIDE pesmu kao istorijske personifikacije žene, majke I čuvara porodice.

Ovu predivnu i posebno napisanu pesmu komponovao je naš istaknuti kompozitor Milutin Popović-Zahar, režiju spota potpisuje dekan Akademije umetnosti prof.dr Dragan Elčić a Milanka Karić je sa puno emocija I svim svojim talentom donela pred slušaoce.

Milanka Karić Foto: PrivatnaArhiva

Sve što je Milanka Karić snimila ostaće zapisano za generacije koje dolaze da se nikad ne zaboravi mesto svog rodjenja i da mu se na takav topli I patriotski način uvek vraćaju - Jer su koreni ono na čemu počivamo.

Video: Bogoljub Karić proslavio rođendan supruge Milanke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    22. mart 2023 | 18:01

    Najdraži su mi oni koji daleko od Kosova i Metohije pevaju o velikoj ljubavi prema istom.......i veće su patriote i vernici od nas što gulimo salamu.........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA