≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Đorđe David udario na Stanivukovića nakon zabrane srpskih izvođača u Banjaluci: "Kažu da ste džentlmen..."

Vreme čitanja: oko 4 min.

  • 17
Đorđe David, Draško Stanivuković Foto-kolaž: Marko Jovanović, Nikola Tomić

Đorde David oštro se obratio gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću, nakon što je saopštio da u tom gradu više neće moći da pevaju "Desingerice, Pljugice i Breskvice", odnosno nekolicina izvođača iz Srbije koja po njegovom mišljenju ne peva ispravnu muziku.

Želim da se obratim gradonačelniku Banja Luke, Drašku Stanivukoviću. Ne poznajete materiju, a kritikujete, mislim da bi morali da se izvinite izvođaču iza pseudonima Breskvica zato što Vam pouzdano tvrdim da je u pitanju devojčica koja fantastično peva kao neko ko je 46 godina u ovoj profesiji i apsolutno stojim iza toga - istakao je David.

- Ona nikako ne može da se stavi u koš sa onim što ste vi kritikovali, odgovorno Vam tvrdim. Naravno, nije problem kada čovek pogreši, ali je problem kada čovek ne poznaje materiju, a vi ne poznajete jer niste bili ni na jednom njenom nastupu. Kao džentlmen, a svi kažu da ste džentlmen, mislim da treba da se izvinite devojčici - objasnio je Đorđe, piše Grand.online.

Podsetimo, Stanivuković je na svojim profilima na društvenim mrežama izdao obaveštenje u kom je naveo da nijedan pevač koji se bavi trep muzikom i koji peva o narkoticima, parama, lakim ženama, neće više nastupati u Banjaluci.

- Pljugice, Desingerice, Voćkice i Breskvice i kako već sebe nazivaju ovi „umetnici“, više neće moći da nastupaju u našoj Banja Luci. Mora da sačuvamo sistem vrednosti i poruke koje se šalju, kroz svaki vid javnog događaja. Siguran sam da smo doneli pravu odluku, ali bih voleo da svi mladi ljudi, koji ovo gledaju odluče se da ne idu na takve događaje i pre bilo kakvih zabrana. U bašti će da nikne ono što posadite u glavama mladih ljudi, upravo će da budu one misli koje im šaljete ovako javno, kroz događaje, koncerte, predstave i sve vidove javnih manifestacija. Zato će svi izvođači na teritoriji Banja Luke morati da ispune sve uslove. Ovo je naša odluka, i molio bih da je slede svi gradovi i opštine - izjavio je Draško u videu koji je objavio.

Nakon toga, ušao je u žestok javni sukob sa Desingericom.

Menadžerka Desingerice i Pljugice za Telegraf

Tamara Marić je ponašanje političara nazvala sramnim.

- Sve što imam reći je da je ovo sraman potez gradonačelnika. Dva momka iz Srbije da budu zabranjeni u Republici Srpskoj je sramno. Sramno prvenstveno za njegovu funkciju, a potom je sramno i što ne osluškuje želje svojih mladjih sugrađana - rekla je ona za Telegraf i dodala:

- Nama je zabranjen koncert gde je prodato više od 4000 karata koje su kupili građani Banjaluke, grada gde je on gradonačelnik. Desingerica i Pljugica vole Banja Luku, to je mesto gde se osećaju kao kod svoje kuće, tako su prihvaćeni i jako su zahvalni zbog toga. Ovo je vrlo nepromišljen potez uvaženog gradonačelnika. Ovom prilikom se izvinjavamo omladini Banjaluke na nepromišljenom potezu njihovog gradonačelnika i obećavamo da se družimo uskoro.

Dragomir Despić Desingerica: "Bajo, nikad neću prestati da šijem ljude patikom u glavu!"

- Okej, kapiram bajo ovi pevači što se kače, ali političari da se kače na naša leđa, bajo, alo preko nas da skupljaju te političke poene - započeo je kontroverzni reper Desingerica i nekontrolisano počeo da viče u kameru: "Šta je Breskvica uradila bajo?! Šta ti je Breskvica uradila? Riba mleko, mleko, znači patrijahalna devojka, lepe pesme... Šta ti je skrivila?! Ne diraj Breskvicu! Ja kapiram što na mene ciljaš, ja sam kritičan, može neko da izgine od čarape... - vikao je Desingerica u svom obraćanju i nastavio:

- Nikad neću prestati bajo da šijem ljude patikom u glavu, nećete mi oduzeti to, nećete! Sabotaža, sabotaža, neću prestati bajo da šijem ljude patikom u glavu, neću prestati da mokrim čarapama da gađam ljude, nećuuu, sabotaža, sabotaža! Desinger je tata, broj 1. Nikad neće ljudi prestati da vole moje čarape i da ih jedu bajo, to se nikad neće desiti - ponavljao je kontroverzni reper.

Draškov odgovor: "Reakcija ti je bolesna, vi ste pošast društva!"

Na video u kojem Desingericino obraćanje naziva bolesnim, Draško je napisao sledeće:

- Nakon ovakve objave i reakcije pomenute grupe vidim da je odluka da se ovaj nastup zabrani u Banjoj Luci bila ispravna. Međutim, nakon zabrane nastupa na javnim površinama, organizatori najavljuju održavanje koncerta u privatnom prostoru.

- Dragi roditelji i mladi ljudi, obratite pažnju šta se danas propagira mladim ljudima, na kakve koncerte idu i kakav sadržaj im se plasira na internetu. Što se tiče agencija koje budu promovisale ovakve i slične sadržaje, više neće moći računati na podršku Grada Banja Luka, a na sednici Saveza opština i gradova Republike Srpske ću predložiti da taj primer slede i druge lokalne zajednice - objasnio je Stanivuković.

Svako treba da uradi koliko može, da se svi zajedno suprotstavimo ovakvim pošastima modernog društva - napisao je.

(Telegraf.rs)

Video: Stanivuković brutalno odgovorio na šok obraćanje Desingerice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    21. avgust 2023 | 07:55

    Drasko svaka cast. Naklon do poda

  • Ja

    21. avgust 2023 | 08:12

    Ovaj lik se mnogo pravi pametan, Djordje budi Srecan sto te neko vaskrsao iz mrtvih pa jos uvek radis i zaradjujes. Taj kog kritikujes ti je omogućio moto skup i parce hleba ti dao. Cuti i i pevaj i ti si na ivici da prodjes sa svojim ponasanjem

  • Veca

    21. avgust 2023 | 08:28

    Bravo za Stanivukovica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA