≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Aleksandar Vučić o zabrani da Goran Bregović uđe u Moldaviju: "Da budem sasvim iskren..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

- Ja ne verujem da je moguće da jedna država reaguje na takav način - istakao je Vučić

  • 37
Aleksandar Vučić, Goran Bregović Foto-kolaž: Nikola Tomić, Antonio Ahel/ATAImages

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je to što Goranu Bregoviću nije bilo dozvoljeno da uđe u tu zemlju, gde je 20. avgusta trebalo da nastupi na Guitar Music Festivalu.

- Nisam imao prilike da razgovaram sa gospođom Sandu oko zabrane ulaska pojedinim građanima Srbije, uz vrlo čudne razloge da budem sasvim iskren. Kada sam video da nekom u moldavskoj javnosti smeta što Bregović peva pesmu pod nazivom "Kalašnjikov", onda stanete i pitate se šta je, ljudi, ovo? Kao da slušam neke u Beogradu. Onda razumete da su to takve gluposti koje dolaze sa društvenih mreža. Ja ne verujem da je moguće da jedna država reaguje na takav način. Verujem da ćemo imati priliku da o tome razgovaramo sa našim moldavskim prijateljima i da takve stvari rešavamo u budućnosti - naveo je predsednik u obraćanju iz Atine.

Podsetimo, Bregovićem menadžerski tim se nakon zabrane ulaska u Moldaviju oglasio sledećim saopštenjem:

- Bregovićev koncert je morao da bude odložen jer organizatori festivala iz Moldavije nisu pripremili potrebnu dokumentaciju u skladu sa novim uslovima ulaska državljana Srbije u tu zemlju. Goran nije ni krenuo put Kišnjeva pošto je išao sa druge destinacije. Za njega ne bi ni bilo problema jer on poseduje francuski pasoš, ali za članove orkestra organizatori nisu "odradili" potrebnu dokumentaciju. Zbog toga su se svi uredno vratili preko Istanbula i već u sredu Goran nastavlja ugovorenu turneju. Očekuju ga nastupi u Portugalu, Austriji Turskoj, Grčkoj i Rumuniji po najprestižnijim muzičkim festivalima koji se održavaju krajem leta i početkom jeseni.

- Sa svim svojim muzičarima gostujem po celoj Evropi i nikada nigde nije bilo problema. Volim vašu zemlju mnogo i uživam u svakoj prilici da nastupim u Moldaviji, posebno na ovako živopisnom i jedinstvenom festivalu. Veoma mi je žao što sam bio uskraćen za radost i zadovoljstvo pojavljivanja ovog puta pred vama - naveo je i sam Bregović u saopštenju objavljenom na sajtu organizatora festivala.

Francuski BFM TV naveo je tada da je granična policija u saopštenju za javnost objasnila da je "u poslednja 24 sata uskratila pristup za 29 stranih državljana", među kojima je i Goran Bregović.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić: Očekujem da datum za pregovore dobiju Moldavija i Ukrajina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavle

    22. avgust 2023 | 12:02

    Zabrana Goranu Bregovicu da odrzi koncert u Moldaviji je skandalozna i potpuno besmislena.

  • Nenad

    22. avgust 2023 | 12:14

    Zabrana ulaska Bregovicu u Moldaviju je antievropska mera bez ikakvog smisla i osnova.

  • Petar

    22. avgust 2023 | 12:07

    Goran Bregovic nema nikakve ratnohuskacke pesme zbog kojih bi bilo zamislivo da se zabrani odrzavanje koncerta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA