Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija Moldavije tvrdi da Bregović nije ni pokušao da uđe u njihovu zemlju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Četiri dana kasnije policija Moldavije je navela da muzičar nije vraćen sa graničnog prelaza na aerodromu u glavnom gradu

  • 0
Goran Bregović Foto: Kobra

Organizatori Guitar Music Festival koji se održava u Moldaviji saopštili su pre nekoliko dana da svetski poznatom umetniku Goranu Bregoviću nije dozvoljen ulazak u tu zemlju, iako je već bio sleteo na aerodrom u Kišinjevu. 

Četiri dana kasnije policija Moldavije je navela da muzičar nije vraćen sa graničnog prelaza na aerodromu u glavnom gradu.

- Dana 20. avgusta 2023. godine, u protoku putnika sa Međunarodnog aerodroma Kišinjev, inostrani izvođač nije bio prisutan, već samo članovi benda - saopštila je Granična policija za moldavski servis Radija Slobodne Evrope 24. avgusta.

Prvo saopštenje granične policije je nekoliko dana podgrevalo utisak da je Bregović sleteo u prestonicu Moldavije, ali mu nije bilo dozvoljeno da uđe u tu državu, jer je "vraćen" zbog proruskih stavova.

Bregović i njegov bend trebalo je da doputuju u Moldaviju povodom nastupa na muzičkom festivalu Guštar u mestu Stari Orhej.

Policija je svoju izjavu razjasnila nakon što je Bregovićev menadžer Adis Gojak izjavio za RSE da je Bregović u nedelju bio na krstarenju, odbijajući da krene nakon što su dva člana njegovog benda koji su stigli u Kišinjev 19. avgusta vraćeni sa aerodroma.

- Mogu samo reći da Bregović nije bio na aerodromu. On nije bio deportovan - navodi Gojak.

Bregovićev menadžer kaže da zabrana ulaska na teritoriju Republike Moldavije nije imala nikakve veze sa Goranom Bregovićem ili njegovim bendom.

Gojak podvlači da moldavske vlasti primenjuju „poseban tretman“ prema građanima Srbije i drugih zemalja koje nisu uvele sankcije Rusiji u vezi sa Ukrajinom.

(Telegraf.rs)

Video: Bregović ugrejao atmosferu na dočeku Srpske Nove godine na Trgu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA