Vreme čitanja: oko 1 min.

Karleuša slomljena zbog psa ubijenog u Zaječaru: "To pokazuje ozbiljan psihološki poremećaj kod deteta"

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovim povodom Jelena se oglasila i ukazala na ozbiljnost situacije

  • 2
Jelena Karleuša Foto: Kobra

Jelena Karleuša veliki je borac za prava životinja, zbog čega je pre nekoliko godina prestala da jede meso, a na društvenim mrežama često to propagira i apeluje na ljude da budu humaniji.

Zato i ne čudi što ju je potresla vest od jutros, kada su iz Udruženja Beta saopštilii da je u Zmajevoj ulici u Zaječaru pronađenj mrtav pas. Vilica i glava nastradalog psa raznesene su, kako navode, petardama.

Oni su u svojoj objavi istakli da su petarde, najverovatnije, bacala deca.

Ovim povodom Jelena se oglasila i ukazala na ozbiljnost situacije.

- Svedoci smo svakodnevnog ubijanja životinja od strane dece. Okrutnost, nedostatak empatije i pronalaženje zadovoljstva u ubijanju nedužnih i nejakih bića, pokazuje ozbiljan psihološki poremećaj kod deteta. Neophodno je da se ustanovi od strane nadležnih organa kolika je uloga roditelja u učenju dece takvoj okrutnosti i ti roditelji moraju da snose krivičnu odgovornost. Dalje, deca koja pokazuju takvu vrstu sklonosti moraju da budu zavedena kao maloletni prestupnici i da ima se izrekne mera ozbiljnog psihološkog posmatranja - počela je ona i dodala:

- Naučno je dokazano da se rani oblik psihopatije i sociopatije kod osobe ispoljava već u najranijem dobu deteta i da su roditelji dužni da to prepoznaju i obaveste socijalnu službu, direktora i školu. Ubijanje i mučenje životinja zajednička je karakteristika iz detinjstva svakog masovnog ubice. Pravovremenom rekacijom roditelja, škole i nadležnih organa, te uvođenje zakona i ozbiljnog kažnjavanja staratelja veliki je korak ka sprečavanju razvoja psihopatije i sociopatije kod dece i bezbednosti društva - napisala je ona.

Jelena Karleuša Printskrin: Instagram/ karleusastar

(Telegraf.rs)

Video: Karleuša glasala u vrhunskoj modnoj kombinaciji: Brutalna haljina, u rukama papreno skupi "Šanel"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    18. decembar 2023 | 10:26

    Nasilje je ozbiljan problem svakog društva ovo što su uradili psu je odvratno,jadno, mora se sa ovakvim osobama pozabaviti policija,sud, lekari,socijalni radnici Bacanje,izbacivanje ljubimaca na ulice takođe mora biti kažnjivo

  • Map

    18. decembar 2023 | 13:20

    Ova ko midodjija u sve se mesa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA